Mesures preventives

Barcelona tanca tots els parcs pel fort vent de la borrasca ‘Fien’

L’ajuntament activa el Pla bàsic d’emergència municipal en fase d’alerta

Barcelona tanca tots els parcs pel fort vent de la borrasca ‘Fien’

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat tancar tots els parcs i jardins de la ciutat de manera preventiva per les fortes ràfegues de vent del temporal ‘Fien’. La mesura es desprèn del Pla bàsic d’emergència per a ventades a la ciutat, que el consistori ha activat mitjançant Protecció Civil en fase d’alerta. La borrasca amenaça amb diversos dies de fred polar a Catalunya.

«Fins a les 13 hores, els Bombers de Barcelona han fet una vintena de serveis relacionats amb l’episodi de vent», detallen en un comunicat. Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació.

Recomanacions al ciutadà

Notícies relacionades

A més, dins dels domicilis, demana tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, i revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc.).

Quant a mesures preventives a l’aire lliure, assenyala que cal tenir molt de compte amb els vehicles aparcats al carrer –sobretot, motos– que el vent pugui danyar. A més dels desperfectes al vehicle, la seva caiguda podria danyar altres elements pròxims o persones que passessin a prop. La mateixa recomanació per al mobiliari urbà menys pesat. També recomana evitar caminar molt a prop de façanes i extremar precaucions a patis d’escola i activitats esportives: «Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant edificacions en construcció (bastides, grues, etc.) o en mal estat».