Eleccions municipals

Collboni afirma que Barcelona contractarà 100 investigadors a l’any si és alcalde

  • El candidat presenta les seves propostes en l’àmbit científic en una trobada amb la ministra Morant

Collboni afirma que Barcelona contractarà 100 investigadors a l’any si és alcalde

PSC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer tinent d’alcalde i candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès aquest dijous a impulsar la contractació de 100 investigadors a l’any si és alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals de maig.

Collboni ha formulat la proposta, que es vehicularia mitjançant el programa CreaFeina Investigadors, en una reunió que ha mantingut amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, sota la denominació ‘Barcelona, ciutat del coneixement’, i també amb representants del món científic. Segons la proposta de Collboni, la contractació es finançaria en un 45% amb fons de l’Ajuntament de Barcelona.

Empreses emergents

Notícies relacionades

El primer tinent d’alcalde ha remarcat en l’acte la voluntat que la capital catalana es converteixi en una referència internacional en investigació i innovació, una fita a la qual ha dit que estan contribuint equipaments com el Barcelona Supercomputing Center i els recursos que provenen de la cocapitalitat cultural i científica de Barcelona.

Collboni ha remarcat que el percentatge d’empreses emergents que ofereixen serveis o productes que procedeixen de la innovació científica és més gran a la capital catalana (un 13,2%) que a Londres (7,5%), París (9,3%) i Berlín (9,3%), segons l’informe Empresa Emergent Heatmap 2021.