Municipals del maig

Ernest Maragall (ERC) inicia la precampanya electoral a Barcelona: «No tinc rivals»

El partit col·locarà fins a 16.000 cartells en 600 columnes de publicitat de tota la ciutat

Ernest Maragall (ERC) inicia la precampanya electoral a Barcelona: «No tinc rivals»
1
Es llegeix en minuts

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i candidat a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha iniciat la precampanya electoral per als comicis del maig amb la col·locació de fins a 16.000 cartells en 600 columnes de publicitat de tota la ciutat. Els cartells alternen diversos eslògans, que comencen amb la frase «Ser republicana és...».

«No tinc rivals. Tinc Barcelona com a referència, com a única qüestió a considerar», ha dit parafrasejant l’al·lusió a Xavier Trias de l’alcaldessa Ada Colau la vigília a la ràdio. El republicà busca així el seu lloc en la cursa electoral, en la qual quatre aspirants opten a la victòria molt igualats i Ada Colau i Xavier Trias busquen polaritzar el debat.

Notícies relacionades

En declaracions a Betevé recollides per Europa Press, l’alcaldable republicà ha rebutjat parlar de rivalitats i ha demanat no quedar-se «amb sorolls, amb escenes, amb fotografies» perquè creu que hi ha massa qüestions com per distreure’s amb rivalitats, en les seves paraules. Ha considerat que la resta d’aspirants a ostentar l’Alcaldia de la capital catalana a partir del 28 de maig són «contrastadors, competidors democràtics» i que espera que es pugui portar a terme aquest contrast de posicions.

Aquest dilluns el grup municipal d’ERC va denunciar en un comunicat l’exclusió electoral de facto de milers d’immigrants. La gran majoria dels estrangers residents en la capital catalana, almenys 230.000 segons els seus càlculs, no podran votar en les eleccions municipals perquè no estan inscrits en el CERE (Cens d’Estrangers Residents a Espanya) o estan en situació administrativa irregular a Espanya. Per això, els republicans impulsen també una campanya que anima aquest col·lectiu a realitzar els tràmits per exercir el dret al vot.