Després de 30 anys

«Estem desolats»: l’últim dia dels restaurants del Port Olímpic de Barcelona

Tots els locals del moll de Gregal van tancar les seves portes aquest diumenge i van posar punt final a una etapa que va començar el 1992

«Estem desolats»: l’últim dia dels restaurants del Port Olímpic de Barcelona

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Va arribar el dia. Després de 30 anys, els restaurants del Port Olímpic de Barcelona van afrontar el seu últim dia d’obertura per desaparèixer. Aquest diumenge, 8 de gener, últim dia de les vacances de Nadal, tots els locals del moll de Gregal van tancar les seves portes i van posar punt final a una etapa que va començar el 1992, amb els Jocs Olímpics de Barcelona, que va ser quan es va inaugurar l’espai.

Aquest lloc no reobrirà fins a l’estiu del 2024, just abans de l’inici de la Copa Amèrica de Vela, ja que la capital catalana organitzarà algunes de les regates d’aquest gran esdeveniment esportiu. Aquell any, el moll de Gregal inaugurarà un «balcó gastronòmic» amb 11 restaurants nous.

Tristesa entre els clients

Aquest diumenge, els restaurants del moll de Gregal van viure un anar i venir de clients habituals, que es van voler acostar fins a aquest espai emblemàtic per acomiadar-se’n. «Fa molts anys que hi venim i en una data com aquesta no hi podíem faltar», va explicar la Roser a l’ACN, una clienta habitual del restaurant La Barca del Salamanca. «Estem molt tristos, perquè no sabrem on celebrar les dates assenyalades», va afegir la dona, que el dia 23 de cada mes acudia a aquest establiment amb el seu marit per celebrar el seu aniversari.

En la mateixa línia, el Roger, un altre client habitual, es va desplaçar fins a aquesta zona per disfrutar amb la seva família del comiat d’un dels seus restaurants favorits: «Vam llegir que avui era l’últim dia abans del tancament temporal i hem decidit venir-hi. És un espai que ha sigut escenari de molts records», va assenyalar.

Per la seva part, la Rosa Maria i el Pere, una parella de Girona que aquest diumenge estava passejant pel Port Olímpic, es van mostrar sorpresos amb l’aspecte inhòspit de la zona: «No sabíem que els restaurants tancaven i ho hem trobat tot una mica desangelat», van afirmar.

Restauradors resignats

La majoria dels propietaris i empleats dels locals afectats pel projecte s’han mostrat «resignats i tristos» amb la situació, que repercutirà en moltes famílies. «Estem desolats. Tenim un centenar de treballadors que se n’aniran a l’erto», va dir Javi Sánchez, propietari de La Fonda del Port Olímpic. Malgrat que en molts casos la previsió és reobrir d’aquí 18 mesos, veuen difícil mantenir les plantilles i la confiança de la clientela tant temps.

Notícies relacionades

Així mateix, Mario López, encarregat de La Taberna Gallega, va explicar que de moment els 48 treballadors del seu restaurant s’acolliran a un erto, però va afegir que els propietaris estan buscant un altre local per seguir l’activitat temporalment. També va comentar que aquest diumenge tots tenien els sentiments a flor de pell, perquè percebien «l’alegria de tancar un cicle», però, també, «la tristesa de dir adeu a tots els clients habituals que venien i ens alegraven els dies».

El mític Cranc Boig, per la seva banda, ha optat per una solució diferent i ha aprofitat el tancament temporal per obrir un nou establiment al carrer d’Aribau de Barcelona. «Obrim el dia 14 de gener», va apuntar Rafa Bellido, encarregat de l’establiment. «Per a nosaltres tancar no era una opció; tenim moltes famílies que depenen de nosaltres», va asseverar. Així, aquest restaurant confia a garantir la continuïtat dels seus 50 empleats.