Ple municipal

Els detalls dels pressupostos de Barcelona per al 2023

  • Els comptes arriben a 3.600 milions d’euros i han sigut aprovats gràcies a una abstenció negociada amb ERC

Els detalls dels pressupostos de Barcelona per al 2023

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El ple municipal de Barcelona ha aprovat aquest divendres els pressupostos i les ordenances fiscals de Barcelona per al 2023 amb el vot favorable dels socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC, l’abstenció decisiva d’ERC, i el vot contrari de la resta de grups. El pressupost validat ascendeix a 3.600 milions d’euros, un 5,6% més que el 2022.

El projecte pràcticament no s’ha modificat des de la seva presentació inicial, ja que en el debat amb la resta de grups només hi ha hagut negociació amb ERC, i una negociació que ha afectat tot just 100 milions de la xifra total. Aquests 100 milions es corresponen amb un pla de xoc reclamat pels republicans a canvi de permetre l’aprovació pressupostària amb una abstenció. L’alcaldessa aconsegueix així aprovar per quarta vegada consecutiva els pressupostos, dels quals el govern destaca el seu increment i el seu esforç inversor.

Notícies relacionades

El pressupost de Barcelona s’ha incrementat més de 1.000 milions des del primer any de Colau com a alcaldessa, el 2015, quan estaven en 2.550 milions. La quantitat del pla d’inversió del 2015 ascendia a 374 milions i en aquest projecte arriba als 759 milions. El pressupost del 2015 suposava un 3,5% del PIB de la ciutat i en la proposta per al 2023 arriba al 4%.

Mig mandat

Els comptes d’ara podrien ser gestionats a partir del juny per un altre alcalde, si Colau no aconsegueix reeditar el càrrec i ostentar-lo un tercer mandat. No seria, lògicament, cap novetat. La mateixa Colau va governar els seus primers sis mesos, a partir del juny del 2015, amb els pressupostos aprovats mig any abans amb Xavier Trias com a alcalde.