Celebració

La família lotera de Barberà que ha venut el Gordo de la loteria de Nadal 2022: «Estem supernerviosos»

L’administració ha venut 5 sèries del número premiat i ha repartit uns 20 milions d’euros

  • Últimes notícies del sorteig de la loteria de Nadal 2022, en directe

  • Comprova si el teu número té premi

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Bona part del Gordo de la loteria de Nadal 2022 ha caigut al municipi de Barberà del Vallès, a la província de Barcelona. Una administració de loteria local ha venut fins a 5 sèries del número premiat, el 05490, el que equival a uns 20 milions d’euros repartits entre els seus clients. Alfonso López, administrador d’aquest negoci familiar, ha sortit al carrer a celebrar la notícia destapant una ampolla de cava davant els mitjans de comunicació i dels veïns que s’acostaven a l’establiment.

Notícies relacionades

Reconeixia, a preguntes dels periodistes, que estan «supernerviosos» i que encara no han pogut assabentar-se dels detalls del premi que ells mateixos han venut. «Estan dient 5 fulls però no ho tinc controlat... Estic buscant la llista i no la trobo», confessa. El negoci té 25 anys de trajectòria i només havia viscut un altre Nadal premiat, tot i que de menor envergadura: el 2016 va vendre un cinquè i un quart premi de la loteria de Nadal, explica López.

A falta de comprovar si han venut el premi per terminal o en paper, la família assegura que «diversos veïns de Barberà es van emportar dècims», així que la sort és a prop de casa. No a la seva, ja que no s’han quedat cap dècim de la combinació guanyadora del Gordo: «D’aquest numero no, en vam agafar un altre», lamenta.