Retallada a l’oci

Les terrasses de les places de Gràcia tindran menys espai i tancaran abans

  • L’Ajuntament de Barcelona vol «millorar la convivència» i «recuperar espai públic» en aquest districte

  • Diari del soroll a Gràcia: «Avui volia descansar: la setmana ha sigut dura»

Les terrasses de les places de Gràcia tindran menys espai i tancaran abans

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les terrasses de les places de Gràcia veuran retallat el seu espai i horari. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimarts una sèrie de mesures per «millorar la convivència» i «recuperar espai públic» en aquest districte. 

Fins ara, els mòduls de cada taula podien ocupar 1,5 x 2,0 metres. Aquestes mesures es reduiran a 1,5 x 1,5 metres, per equiparar-se a les de la resta de la ciutat; unes dimensions que els establiments hauran de complir a principis de l’any 2023 vinent. Per la seva banda, el consistori assegura que aquest canvi permetrà «ficar el mateix nombre de taules i cadires existents actualment». 

«D’aquesta manera, es recupera més espai per a altres usos ciutadans i familiars al districte i a totes les places de Gràcia», diu l’ajuntament; que destaca, a més, que aquest espai públic que també es va veure reduït a conseqüència de l’aplicació de les mesures extraordinàries d’ampliació de terrasses a causa de la covid-19.

Menys hores de terrassa

A més d’estar més estrets, els visitants i veïns de Gràcia no podran allargar gaire les tardes i nits a les terrasses, perquè les taules hauran d’estar recollides abans. A part de les places de la Vila de Gràcia i del Diamant –que ja han hagut de retallar hores aquest any–, les places del Sol, Revolució i Virreina reduiran una hora els horaris de les terrasses. 

Així quedaran els horaris de tancament de les terrasses entre els mesos d’abril i octubre, tots dos inclosos:

  • De diumenge a dijous: s’avança l’hora de tancament a les 23.00 h.

  • Divendres, dissabte i vigílies de dies festius: s’avança l’hora de tancament a les 24.00 h.

Notícies relacionades

Entre els mesos de novembre i març, els divendres, dissabtes i vigílies de dies festius s’avança també l’horari de tancament a les 24.00 h.

Retallada d’horari en comerços

Els comerços també es veuran afectats per la reducció horària. Supermercats i cellers que es trobin en Zones Acústicamente Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) hauran de tancar com a molt tard a les 22.00 h i no podran obrir fins a les 7 del matí. Això afecta establiments que es troben en el perímetre de les places de la Vila de Gràcia, del Diamant, Revolució, Virreina i Sol.