Suport barceloní

Colau viatja a Ucraïna convidada per l’alcalde de Kíiv

  • L’alcaldessa es reunirà amb Vitali Klitxkó i reforçarà el suport de Barcelona a la capital ucraïnesa davant la invasió russa

  • CONTEXT | L’alcalde de Kíiv, a Barcelona: «Si algú creu que aquesta guerra no el concerneix, s’equivoca»

Colau viatja a Ucraïna convidada per l’alcalde de Kíiv
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ada Colau viatja aquest dijous cap a Ucraïna. Després de volar a Munic i Cracòvia, l’alcaldessa de Barcelona ha agafat un tren nocturn a la localitat polonesa de Przemysl i arribarà aquest divendres al matí a Kíiv, capital d’un país en guerra des de fa més de nou mesos després de la invasió russa iniciada al febrer, i ho fa a petició de l’alcalde de la localitat, Vitali Klitxkó.

Colau, a qui acompanya el director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, es reunirà amb Klitxkó aquest divendres al matí a l’ajuntament de la ciutat, que manté vincles estrets amb Barcelona.

L’alcalde de la capital ucraïnesa va ser a Barcelona durant les festa de la Mercè. Llavors, en una entrevista concedida a EL PERIÓDICO, va advertir: «Si algú pensa que aquesta guerra no el concerneix, s’equivoca. L’afecta. Hi ha una crisi energètica a Europa a causa d’aquesta guerra. Hi ha inflació. Aquesta guerra està tenint un gran impacte. No lluitem només per les nostres famílies, també lluitem per vostès. Hem de fer el que puguem per aturar aquesta guerra».

De fet, Kíiv és la ciutat convidada a les festes de la Mercè de l’any vinent i les dues urbs han firmat un acord de col·laboració i amistat. Klitxkó va tornar a Catalunya el novembre amb motiu del congrés Smart City, que es va celebrar a les instal·lacions de Fira de Barcelona de l’Hospitalet.

Allà va explicar com s’ha utilitzat la tecnologia per avisar els veïns de Kíiv dels atacs russos a fi que es dirigeixin a refugis.

Cotxes de bombers

Notícies relacionades

Els Bombers de Barcelona han desplaçat a Kíiv dos vehicles especialitzats i equipament i material per a l’extinció d’incendis i el rescat de persones així com personal sanitari, que també seran visitats per l’alcaldessa.

La visita de Colau durarà un sol dia i ha sigut organitzada per l’Ajuntament de Kíiv amb el suport del Ministeri d’Afers Estrangers i l’ambaixada a Ucraïna.