Acord municipal

Barcelona es compromet a promoure la contractació de persones amb discapacitat

  • L’ajuntament firma un conveni per introduir clàusules als contractes públics que incentivin la inclusió laboral

Barcelona es compromet a promoure la contractació de persones amb discapacitat

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona promourà la contractació de persones amb discapacitat per a la prestació dels serveis municipals amb l’objectiu d’incentivar l’accessibilitat i la inclusió laboral i social d’aquest col·lectiu. El consistori ho ha anunciat aquest dissabte, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per la mateixa raó, aquesta tarda s’il·luminaran la façana de l’ajuntament, les seus dels 10 districtes de la ciutat i una cinquantena de fonts monumentals de color taronja, identificatiu del col·lectiu.

L’ajuntament ha firmat un conveni de col·laboració amb el Fòrum de la Contractació Socialment Responsable per promoure la incorporació de noves clàusules socials en les contractacions públiques. L’ajuntament incideix que l’acord reafirma el compromís de la institució per «continuar avançant per la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat».

«Molt per fer»

Notícies relacionades

La implementació de l’acord es farà «amb el suport, l’experiència i l’assessorament del Fòrum» per impulsar canvis en la contractació pública. Alhora, es crearà una comissió mixta de seguiment del conveni per aprovar noves actuacions i resoldre incidències.

Amb motiu del dia de les persones amb discapacitat, l’ajuntament celebra també una sèrie d’actes organitzats fins a final de desembre amb el lema «Som diversitat. Construïm Barcelona» per, segons declara el regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, «reivindicar i celebrar que la diversitat també construeix Barcelona». Segons el seu parer, la ciutat «va pel bon camí» per a la integració i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat, tot i que precisa que «encara queda molt per fer».