De cara a les municipals

Els comuns obren les primàries per triar la llista electoral d’Ada Colau

  • Barcelona en Comú inicia el procés que culminarà al març amb una votació virtual per ratificar la candidatura de les eleccions del maig

Els comuns obren les primàries per triar la llista electoral d’Ada Colau

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

Barcelona en Comú ha posat en marxa aquest dimarts el procés de primàries per formar la candidatura de cara a les eleccions municipals del maig. Tot i que el procés està obert perquè es presentin aspirants a liderar la llista electoral, Ada Colau ja es va postular per optar a un tercer mandat, amb la qual cosa el procés ratificarà l’elecció de l’alcaldessa, que compta amb el suport majoritari de les bases de la formació perquè repeteixi com a candidata.

Després que la dirigent acceptés presentar-se de nou als comicis, BComú destaca la importància de les primàries com a exemple de «radicalitat democràtica». La portaveu de la formació, Tània Corrons, ha assegurat que el procés es basarà «en el diàleg obert amb les activistes de BComú, en una escola activa per fer una llista de consens». L’objectiu, ha assenyalat, és «contribuir a consolidar un model de ciutat basat en la transformació verda i la protecció social, amb els barcelonins en el centre de les decisions polítiques». El procés acabarà al març amb la votació i presentació de la candidatura.

Notícies relacionades

El partit recorda que, en aquest procés de primàries, les persones inscrites com a candidates a encapçalar la llista hauran d’assistir a diverses reunions amb activistes de Barcelona en Comú. En les trobades, hauran d’explicar els projectes que volen plantejar i recolliran les propostes de criteris i perfils de candidats i candidates que podrien formar part dels seus equips.

Al març es publicaran les candidatures definitives, formades pels aspirants a ‘número u’ de la llista i equips d’entre cinc i 20 persones. Tant si es presenta només una llista com si se’n presenten més, la decisió final la prendran les persones inscrites i verificades en el registre de BComú mitjançant una votació ‘online’.