Barcelona vol reconvertir en urinari una floristeria buida de la Rambla

El regidor de Ciutat Vella aposta per reciclar o enderrocar les parades tancades

Barcelona vol reconvertir en urinari una floristeria buida de la Rambla
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les parades de flors de la Rambla no viuen el seu millor moment: només 7 de les 15 que hi ha al passeig estan en funcionament. La resta ha tancat en els últims anys sense que hagin aparegut aspirants a agafar el relleu del negoci. L’Ajuntament de Barcelona obre ara el meló de quin ús es pot donar a les casetes buides i si algunes poden simplement desmuntar-se.

En aquesta línia, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha plantejat reconvertir una de les parades en urinari públic. Segons ha avançat betevé i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts municipals, el districte té la «voluntat» d’habilitar un lavabo a la Rambla, tot i que de moment aquests plans no s’han materialitzat en cap decisió oficial.

Notícies relacionades

Altres casetes buides podrien tenir usos culturals, seguint l’estela de dos projectes ja en marxa en parades sense ús: Ràdio Rambles i Drapart. Rabassa també està obert a enderrocar alguna floristeria sense ús. No n’ha concretat quantes, però ha assegurat que el seu objectiu no és retirar totes les que tanquin. Formalment aquests quioscos són parades dependents de l’Institut Municipal de Mercats.

«L’ajuntament vol protegir les floristes de la Rambla i volem que s’hi quedin, però el cert és que han canviat els hàbits de consum i el nombre de quioscos que hi havia potser no era el més adequat perquè fossin un negoci rendible», ha declarat a betevé el regidor. Floristes del passeig i l’entitat Amics de la Rambla ja s’han posicionat en contra, per temor d’usos incívics de l’urinari i per la pèrdua del màxim senyal d’identitat de la rambla de les Flors.

Temes:

La Rambla