Mesura ‘eco’

Les botigues, bars i hotels de Barcelona que redueixin el plàstic tindran un 10% de rebaixa fiscal

  • Les entitats que optin per material reciclat i reutilitzable seran gratificades amb la rebaixa

  • La mesura per fomentar la conscienciació està relacionada amb el nou objectiu de la capital de ‘Residu Zero’

Les botigues, bars i hotels de Barcelona que redueixin el plàstic tindran un 10% de rebaixa fiscal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona premiarà les entitats que apostin per la reducció del plàstic d’un sol ús amb una bonificació d’un 10% sobre el preu públic el 2023.

L’ordenança de preus públics 2023 –en relació amb el nou objectiu Barcelona Plàstic Zero– ha incorporat una bonificació per als negocis que contribueixin a l’objectiu de minimitzar aquests residus. Així doncs, aquesta bonificació se suma a les ja existents per la presentació d’un pla de sostenibilitat.

Però, ¿qui aconseguirà aquesta bonificació fiscal?

Els comerços d’alimentació, productes de la neteja de la casa i d’higiene personal que venguin com a mínim un terç dels seus productes a granel, sense plàstic d’un sol ús o en envasos reutilitzables que es puguin tornar, seran recompensats per la bonificació.

També ho seran les carnisseries, polleries, xarcuteries, cansaladeries, botigues de peix i marisc i pesca salada que serveixin productes en envasos reutilitzables i retornables oferts pel mateix establiment o que acceptin servir en envasos reutilitzables que aportin els mateix clients. Aquests, també, hauran de promocionar al seu establiment que ofereixen la mesura ecològica.

Els bars, cafeteries i restaurants que compleixin a servir un terç de begudes –per emportar o a l’establiment– o de menjar per emportar amb envasos reutilitzables o retornables també entren en la llista dels bonificats. També s’inclouen els establiments de menjar per emportar que utilitzin envasos reutilitzables.

Notícies relacionades

També ho estan els establiments hotelers que ofereixin productes útils de bany (sabó, gel, xampú) sempre en dosificadors o en envasos reutilitzables pel mateix establiment. En el cas que ofereixin servei de restauració, seran gratificats els hotels que evitin els productes envasats en monodosi.

Els establiments de comerç no alimentari i serveis de proximitat com tintoreries, floristeries, perruqueries que evitin totalment el plàstic d’un sol ús també es recullen en la llista de bonificats, com les residències de gent gran o escoles bressol que utilitzin com a mínim un terç de bolquers reutilitzables. Altres entitats amb accions voluntàries de reducció o eliminació del plàstic d’un sol ús d’especial rellevància que el sol·licitant pugui justificar prou també podran beneficiar-se’n.