Repte per als conductors

La pujada més famosa de Barcelona a TikTok, tornada a asfaltar

  • Milions d’usuaris han vist com cada dia hi ha vehicles que es queden encallats al carrer Conca de Tremp, al Carmel

La pujada més famosa de Barcelona a TikTok, tornada a asfaltar

TikTok @powerfit3

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El carrer Conca de Tremp del Carmel de Barcelona s’ha fet molt popular els últims mesos a TikTok pel seu pronunciat pendent, que fa que a molts conductors els costi suor i llàgrimes pujar amb els seus vehicles. 

El compte @powerfit3 acumula milions de visualitzacions publicant únicament i exclusivament vídeos de les situacions que diàriament tenen lloc en aquest passatge. S’hi pot veure com cotxes, autobusos, furgonetes i altres vehicles es queden encallats a mitja pujada; i com altres conductors, vianants o fins i tot passatgers de taxis són els que els acaben ajudant a arrencar. 

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ so original – Perico3000XD

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ La Bachata – Manuel Turizo

Aquestes dificultats s’incrementen encara més durant els dies de pluja, ja que l’aigua provoca que l’asfalt rellisqui més i encara costi més superar un pendent amb un desnivell del 20%. Tant és així, que els autobusos de la línia 86 han de desviar el seu recorregut quan plou per no passar per aquest carrer.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Barcelona va decidir el juliol passat posar un paviment antilliscant. No obstant, i tal com constaten les imatges que aquest usuari de TikTok comparteix, no van aconseguir el resultat esperat. 

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ DESPECHÁ - ROSALÍA

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ DESPECHÁ - ROSALÍA

Aquest novembre, el consistori ha tornat a posar un nou asfalt per intentar millorar l’adherència de les rodes dels vehicles que s’atreveixen a accedir a aquest carrer, tot i que alguns conductors continuen tenint dificultats

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ original sound - Angus edits good

Usuaris de la xarxa social comenten en els vídeos que el millor seria «canviar de sentit» el carrer i fer-lo de baixada, mentre que altres recorden que «tot i que canviïn 80 vegades l’asfalt» el que els conductors necessiten és tenir «habilitat amb l’embragatge» i aprendre a engegar correctament en pujada, una tasca complicada per a molts conductors.

Notícies relacionades

També hi ha qui fa broma amb la possibilitat d’instal·lar «una cinta mecànica gegant» que transporti els vehicles fins a dalt de tot de la pujada on, per cert, hi ha un pas de vianants davant el qual no tots s’atreveixen a parar. 

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ use this if youre gay - alex ◡̎

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ Run Boy Run - Woodkid

Així mateix, la popularitat del carrer Conca de Tremp ha arribat a tal punt que alguns fins i tot hi van amb el seu cotxe expressament per intentar pujar-lo com a repte.

@powerfit3 #bcntiktok #bcn ♬ so original - POWER