La gran cita de la vela

El Museu Marítim s’ofereix com a punt neuràlgic de la Copa Amèrica

La Diputació, gestora del centre, posa a disposició dels organitzadors l’edifici de les Drassanes sense concretar el seu possible ús

El Museu Marítim s’ofereix com a punt neuràlgic de la Copa Amèrica

Joan Puig

1
Es llegeix en minuts

Amb el mascaró de proa d’una rèplica d’una galera reial del segle XVI com a testimoni, la Diputació de Barcelona ha posat, aquest dimecres al matí, a disposició de la Copa Amèrica la seu del Museu Marítim, centre gestionat per l’entitat. Ho ha fet durant la convocatòria realitzada pels responsables de la competició per anunciar novetats i ho ha fet per boca de Jaume Collboni, en qualitat de vicepresident de la institució: «Posem a disposició de l’organització aquest recinte històric, que podria convertir-se en un centre neuràlgic de la competició».

Edifici històric

Res ha transcendit sobre el seu possible ús –tot i que el centre de premsa sembla una bona opció–, però sí se sap que agrada als responsables de la Copa Amèrica l’arquitectura que allotja el museu: les Drassanes Reials. Un edifici gòtic del segle XIII construït sota la iniciativa de Pere el Gran i que és testimoni del passat comercial de Barcelona i la de vinculació de la ciutat amb el mar. A les seves imponents naus es van construir galeres i part de la flota de l’antiga Corona d’Aragó, es van reparar barcos de guerra i va servir com a magatzem de materials, estris i pertrets de mariners. Tota una història que justificaria el seu ús en la trobada nàutica més important del món.