Sector reactivat

Les empreses prendran desenes d’espais singulars amb festes de Nadal a Barcelona

  • Moltes companyies es bolquen a reunir el seu personal en espais en exclusiva, amb pressupostos que aniran a partir de 45 euros per persona

barcelona/Evento borne.jpeg

barcelona/Evento borne.jpeg

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La mateixa efervescència que viuen els restaurants de cara a les reserves prenadalenques de grup s’està vivint en la contractació d’espais singulars per a celebracions de caràcter privat a Barcelona. Després d’una aturada de dos anys, les diverses agències organitzadores d’esdeveniments consultades asseguren que les reserves s’estan produint amb molta més antelació i que moltes dates estan copades des de l’estiu per les empreses.

«La pandèmia ha marcat un abans i un després» en les dinàmiques de contractació d’esdeveniments nadalencs corporatius, afirma Mireia Baró, directora d’Eventos BCN, que organitza aquests muntatges privats, sobretot en «espais singulars i exclusius». A la seva cartera de localitzacions s’inclouen des de La Pedrera o la Casa Batlló (que compten amb sales per a aquesta activitat) i altres espais culturals, fins a edificis privats i per llogar per desplegar una festa amb càtering o cuina pròpia.

Aquest any, les nits de la setmana del 12 al 17 de desembre fa mesos que tenen el ‘ple’ penjat en els millors espais, relata. No hi ha recintes grans on poder muntar un sopar nadalenc corporatiu perquè tots han prioritzat reservar amb temps. «La tendència als recintes en exclusiva s’ha magnificat a la ciutat, volen estar sols i disfrutar del sopar i després ball», explica l’experta, que treballa tant amb pimes com amb multinacionals. Des de 600 fins a 40 o 50 empleats, en totes les ubicacions que un imagini.

Privatitzar salons i afegir experiències

Com altres agències especialitzades, també treballen amb alguns restaurants que vista la demanda «estan privatitzant sales» per donar sortida a aquests grups grans. Des de 45 o 50 euros hi ha opcions d’àpat nadalenc, però si alguna cosa marca la demanda és la possibilitat de poder estirar la vetllada fins a les tres de la matinada, per la qual cosa els locals i restaurants més buscats són els que donen aquesta opció pel seu tipus de llicència.

Alguns dels espais amb més demanda per grups pels seus salons són El Trapio, Jardí de l’Abadessa a Pedralbes, el Xalet de Montjuic, 7 Portes i masies de la perifèria de la ciutat i de municipis pròxims, citen. Els recintes privats no es difonen, perquè cada operador vol mantenir el secret i l’opció exclusiva.

Diversos especialistes en aquesta activitat assumeixen que els preus han pujat aquest any perquè inclouen des de les matèries primes dels sopars fins als subministraments passant pels articles per a la decoració.

Notícies relacionades

A Esferic Group, que gestiona l’espai del mateix nom en els Jardins de Joan Brossa a Montjuïc, des de l’estiu ja tenen reservades les dates punta del 15 i 16 de desembre, però hi ha ja convocatòries gairebé diàries des de l’1 de desembre, normalment a partir de 80 persones, perquè l’espectacular recinte es vegi animat. Alguns amb «molt de pressuposat» i altres grups amb una despesa més continguda, tot i que les seves tarifes comencen per 59 euros per persona en la fórmula de còctel i 79 euros establerts, als quals cal sumar o no lloguer de sala en funció del nombre de comensals. Aquesta exclusivitat de l’espai permet comptar amb discjòquei i festa fins a les 3.00 del matí, relaten a aquest diari.

Enrique Camba, CEO d’Off Business, posa èmfasi en l’increment també de combinats de sopars amb activitats de Team Building (jocs, aventura, risoteràpia...), sobretot que es puguin desenvolupar en espais a l’aire lliure, des de la pandèmia. Amb el teletreball, explica, molts empleats ni es coneixen entre si, i les empreses intenten enfortir els seus equips humans amb aquest tipus de trobades corporatives. L’expert apunta que algunes ho fan amb molt pressupost, però que en molts casos es manté el regateig i els ajustos que ja es van iniciar amb la crisi de fa una dècada.