Al barri de Sants

Contracimera climàtica a Barcelona: «La COP27 no té cap sentit, és paper mullat»

Organitzada per la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica, la jornada ha inclòs debats sobre la crisi climàtica a Can Batlló des de primera hora del matí

Contracimera climàtica a Barcelona: «La COP27 no té cap sentit, és paper mullat»

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte al barri de Sants de Barcelona, en unes jornades contràries a la cimera del clima de les Nacions Unides que se celebra aquesta setmana a Egipte. Segons reclamen els manifestants, «la COP27 no té cap sentit, és paper mullat» perquè els governs tenen una «falta d’ambició» de cara a l’escalfament global.

Aquesta contracimera ha sigut organitzada per la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica, que ha programat debats sobre la crisi climàtica a Can Batlló a primera hora del matí. Al migdia els assistents han fet una marxa de protesta que ha passat per l’interior de l’estació de Sants i s’ha acabat a la plaça dels Països Catalans. La voluntat és «tornar al carrer per exigir accions reals».

Naiara Fernández, membre de la Xarxa per la Justícia Climàtica, ha explicat a l’ACN  que «aquesta contracimera és la conseqüència de no creure en la COP, de veure com any rere any només hi ha polítics que hi van passant amb els seus jets privats per fer promeses que mai arriben». Fernández ha denunciat el ‘greenwashing’ o rentat de cara de les grans multinacionals que contaminen i al mateix temps patrocinen la cimera i pressionen els governs per evitar que s’aprovin normes estrictes. Segons el seu parer, només «fan promeses que mai arriben».

Davant aquesta falta de mesures reals, la Xarxa per la Justícia Climàtica defensa unir diferents col·lectius que treballen en l’àmbit de la pobresa, l’antiracisme, el feminisme, l’alimentació i els drets laborals, per denunciar la inacció davant el canvi climàtic i plantejar reptes com «la sobirania energètica i alimentària», el preu del lloguer o la inflació.

Jornada de contracimera

Notícies relacionades

Aquest dissabte els assistents a la contracimera han debatut un «pla de xoc» davant la «crisi ecosocial» i han denunciat que «la falta d’ambició dels governs està condemnant el planeta a un escalfament global molt superior als 2 graus».

Les xerrades han començat a l’espai veïnal de Can Batlló, des d’on ha arrencat la marxa de protesta amb diverses pancartes en què es podien llegir lemes com «Emergència ecològica, acabem amb el capitalisme destructor i patriarcal» o «S’apugen els preus, pugen les temperatures: ens aixequem!». La manifestació ha passat per dins l’estació de Sants i s’ha acabat a la plaça dels Països Catalans, on s’ha fet un dinar popular i es faran més debats durant la tarda.