Pla de mobilitat urbana 2024

Cinc mesos d’obres a la Via Augusta per implantar un nou carril bici

  • Les obres duraran fins al març i ocuparan el tram entre el carrer de Laforja i el carrer de Ganduxer

Cinc mesos d’obres a la Via Augusta per implantar un nou carril bici

Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant els pròxims cinc mesos, la Via Augusta estarà en obres per l’habilitació d’un nou carril bici, que donarà continuïtat a l’actual carril que ja funciona en aquesta via entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Laforja. Aquest nou carril bici permetrà ampliar el recorregut, a l’incorporar el tram entre el carrer de Laforja i el carrer de Ganduxer. Posteriorment, a principis del 2023, està previst que arrenquin els treballs per ampliar-lo amb un tercer tram entre Ganduxer i el carrer de Dolors Monserdà.

Es construiran dos carrils bici unidireccionals a la calçada al costat de la vorera, un per a cada sentit de la circulació. La redistribució dels carrils implicarà eliminar un carril de circulació o un cordó de serveis per banda, en funció del tram. Aquesta nova infraestructura ciclista permetrà connectar el districte de Sarrià - Sant Gervasi amb l’Eixample.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb els objectius marcats al Pla de mobilitat urbana 2024, finançat amb els fons europeus Next Generation, està construint 32,6 quilòmetres nous de carril bici per arribar als 272,6 quilòmetres.

Afectacions a la mobilitat

Els primers treballs, que duraran aproximadament fins al gener, comportaran diverses afectacions a la mobilitat en punts com l’encreuament situat entre l’avinguda de la Riera de Cassoles i la Via Augusta, on, malgrat l’ocupació de carrils de circulació, es garantirà en tot moment la circulació de vianants i vehicles. També hi haurà ocupacions de carrils al tram de la Via Augusta situat entre l’avinguda de la Riera de Cassoles i el carrer de Balmes, on es mantindrà com a mínim un carril de circulació per calçada. En relació amb els carrers transversals, el carrer de Madrazo tindrà, com a mínim, un carril de circulació habilitat, mentre que als carrers d’Eusebi Güell i de Lincoln hi haurà talls puntuals de trànsit.