Troballa

Els obres del tramvia deixen al descobert part del Rec Comtal a Diagonal

  • El tram mesura 30 metres i es troba entre els carrers de Castillejos i Padilla

Els obres del tramvia deixen al descobert part del Rec Comtal a Diagonal

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres del tramvia que s’estan emprenent a la Diagonal han deixat al descobert un tram del Rec Comtal, una cosa que succeeix de tant en tant quan es remou el subsol de la ciutat.

El tram va sortir a la llum fa una mica més d’una setmana, segons va avançar Betevé, i els arqueòlegs treballen per analitzar la troballa. La previsió és que les restes siguin retirades per prosseguir amb l’obra de la prolongació del tramvia de Glòries a Girona, que té potes enlaire a una zona àmplia de la Diagonal.

Notícies relacionades

El tram que ha aparegut mesura uns 30 metres i es troba entre els carrers de Castillejos i Padilla, i els experts creuen que correspon a les modificacions fetes a la instal·lació a principis del segle XX. En les restes s’aprecia un gir de la Diagonal cap al centre de la ciutat.

Ben conservat

Les restes del Rec Comtal en aquesta zona estan ben conservades i l’amplada era de 4,2 metres a l’interior i 5,4 a l’exterior. Es creu que el gir del Rec es va fer per construir una illa que es troba en el costat mar de Diagonal en aquesta zona.

Temes:

Barcelona