Projecte urbanístic

Més vivendes i menys comerços per ocupar l’entorn de La Maquinista

  • S’edificaran 812 vivendes, de les quals 294 seran protegides, i l’altura màxima dels futurs edificis als voltants del centre comercial es rebaixarà de 25 a 17 plantes

Més vivendes i menys comerços per ocupar l’entorn de La Maquinista

Simone Boccaccio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda aquest dimarts a un nou planejament urbanístic per a l’entorn del centre comercial de La Maquinista. El disseny aprovat de manera inicial redueix l’ampliació comercial prevista el 2015 a la meitat, de 42.000 metres quadrats a 21.000, per destinar més espai a vivenda, serveis, equipaments i establiments de proximitat, informa Efe.

Amb aquests canvis a l’entorn del centre comercial de La Maquinista hi haurà fins a 812 vivendes noves, de les quals 294 seran protegides. A més, es rebaixarà l’altura màxima de les grans torres aïllades de 25 pisos previstes a una altura puntual màxima de 17 plantes.

Notícies relacionades

La Comissió d’Urbanisme ha fet el primer pas perquè prosperi una modificació del Pla General Metropolità (MPGM) en un subàmbit del sector de La Maquinista. La mesura ha prosperat amb els vots favorables del govern municipal i l’abstenció de la resta de grups municipals.

El Pla de Millora Urbana (PMU) es va aprovar inicialment en la Comissió de Govern del 22 de setembre. Ara els dos instruments segueixen la tramitació amb el període d’exposició pública per encarar després l’aprovació definitiva.