Barcelona Activa forma més de 60.000 persones en competències digitals entre el 2019 i el 2022

Les antenes del Cibernàrium creixen de 8 a 20, ubicades principalment a les biblioteques municipals

Barcelona Activa forma més de 60.000 persones en competències digitals entre el 2019 i el 2022
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert formació a través de Barcelona Activa a més de 60.000 persones en competències digitals entre el 2019 i el 2022 en el marc de l’estratègia municipal de foment del talent digital per a una «ciutadania preparada tecnològicament».

El primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha defensat que el talent és clau a Barcelona «per atraure inversions, crear llocs de treball de qualitat i sobretot, per generar oportunitats als barris», informa l’agència de promoció econòmica municipal en un comunicat aquest dilluns.

Les formacions han impactat en edats des dels 7 fins als 70 anys: el 40% dels usuaris oscil·len entre els 41 i els 54 anys, la qual cosa «facilita l’adaptació en una economia més digital, tant a l’hora de consumir béns i serveis com entre integrar-se al món laboral». El 65% dels adults formats tenen estudis universitaris; el 42% treballa per compte d’altri i el 27% es troba en situació d’atur; i un 35% prové de la província de Barcelona i de la resta de Catalunya, segons el balanç d’actuacions en el marc de la Mesura de Govern ‘Barcelona Ciutat de Talent’.

Dins de l’estratègia dotada amb 20 milions d’euros, 35.000 persones han rebut formació al Cibernàrium; 24.000 s’han vinculat a la formació de les vocacions científiques i tecnològiques (Steam), i prop de 9.000 han acudit a la xarxa d’antenes Cibernàrium. Més de 2.000 persones ha participat en l’IT Academy, el campus de programació públic que ensenya a programar i «permet accedir als llocs de treball qualificats amb millors condicions econòmiques», en una xifra que s’acosta a l’objectiu de formar 3.000 professionals reciclats al sector IT recollit a l’agenda Barcelona Green Deal del 2024.

Des de Barcelona Activa, han destacat que el 82% de l’alumnat que finalitza la formació troba feina en menys de sis mesos, i que «en alguns casos, fins i tot abans d’acabar ja reben ofertes d’empreses».

Vocacions científiques

Sobre la tasca de l’agència pública per acabar amb els estereotips de gènere i les dificultats, ha treballat en el «foment de les vocacions científiques i tecnològiques, sobretot en les nenes»: el 36% de les persones formades han sigut nens i nenes de primària i secundària.

Notícies relacionades

Per a això, han potenciat l’estratègia junt amb actors de l’ecosistema tecnològic i científic com el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i universitats, també amb el Consorci de l’Educació de Barcelona (CEB), i han intensificat les activitats en èpoques vacacionals com el Nadal i l’estiu.

En tres anys, l’Ajuntament ha augmentat de 8 a 20 les antenes de formació Cibernàrium, ubicades principalment en els espais multimèdia de les biblioteques municipals, i quant a la formació en línia, es va triplicar l’oferta de cursos amb l’arribada de la pandèmia, que va generar un augment «exponencial» d’usuaris.