Sector incipient en la salut

El Sant Pau remodelarà un pavelló modernista per allotjar empreses emergents

  • El recinte històric condicionarà un immoble més per afegir unes 25 ‘start-ups’ a la seixantena ja instal·lades en el complex

El Sant Pau remodelarà un pavelló modernista per allotjar empreses emergents

Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El recinte històric de l’hospital Sant Pau, a Barcelona, cedirà un altre edifici modernista per allotjar empreses emergents centrades en la salut digital, un sector incipient dedicat a buscar millores basades en les noves tecnologies i la innovació per a serveis clínics. Es preveu que les oficines que s’habilitaran estiguin preparades en un termini de dos a tres anys perquè el Barcelona Health Hub (BHH) passi de disposar de 5.000 metres quadrats a sumar 7.500 metres quadrats distribuïts en quatre pavellons del complex. «Ara comptem amb unes 60 ‘start-ups’, així que bé se’n podria comptar amb 25 més amb l’ampliació, si bé dependrà molt que l’espai es destini a ‘start-ups més grans o més petites», aclareix el president del BHH, Cristian Pascual.

Notícies relacionades

La salut digital és un nínxol de negoci amb «molta demanda», exposa Pascual. «Vam entrar sis empreses al ‘hub’ el 2018 i ara l’associació compta amb 350 membres», ressalta el seu president. Afegeix que el pol empresarial ha passat d’allotjar 10 treballadors fa quatre anys a comptabilitzar 500 empleats ara. «Durant el cicle de creixement, les ‘start-ups’ comencen llogant espais petits i van escalant. Ara n’hi ha quatre que tenen entre 40 i 70 treballadors. Aquesta evolució fa que necessitem més espai, també perquè el nombre de ‘start-ups’ creix i empreses del sector sanitari volen estar en el nostre espai per estar-hi en contacte», comenta Pascual.   

La Fundació Sant Pau assumeix la despesa de la reforma. El cost de les obres no s’ha revelat. Per la seva banda, Pascual demana que les administracions públiques aportin més finançament per consolidar Barcelona com un nucli referent entorn de la salut digital. «Cada vegada hi ha més inversors a Catalunya i més actius, però falta encara més suport públic a aquest sector, que serà estratègic», postula el president del BHH, que opina que encara pesa a les companyies ser etiquetades d’embrionàries. En tot cas, assegura que mantenen converses amb les institucions per rebre aportacions públiques.