Projecte municipal

El Port Olímpic vol atraure 50 empreses per impulsar l’economia blava

  • L’Ajuntament de Barcelona preveu que les oficines amb els negocis que s’hi instal·lin obrin entre l’estiu del 2023 i el primer trimestre del 2024

El Port Olímpic vol atraure 50 empreses per impulsar l’economia blava

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

El Port Olímpic comença a definir el pol d’empreses dedicades a la nàutica i la innovació amb què l’Ajuntament de Barcelona vol modificar l’oferta d’oci nocturn que ha prioritzat en els últims anys. El consistori ha explicat aquest divendres que els espais que s’estan adequant al moll de Mestral i el dic de Recer podran acollir al voltant de 50 empreses i negocis d’emprenedors associats a la denominada ‘economia blava’, vinculada a sectors i activitats marítimes.

La previsió del govern municipal és que les noves oficines obrin de forma gradual entre l’estiu del 2023 i el primer trimestre del 2024. L’executiu local assenyala que els negocis estaran especialitzats en quatre àmbits: activitats nàutiques, recreatives, formatives i divulgatives; serveis nàutics; innovació, recerca i tecnologia, i economia circular.

Innovació amb material reciclat

El consistori ha afegit que prioritzarà les empreses dedicades a la nàutica que acreditin que siguin sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. També indica que resulta estratègic que s’hi ubiquin empreses i ‘start-ups’ que siguin innovadores en la fabricació de productes i ofereixin serveis «sostenibles i intel·ligents». En aquesta línia, es vol seduir empreses al Port Olímpic dedicades a l’economia circular, que «produeixin o comercialitzin productes i serveis fets amb material reciclatge procedent dels ecosistemes marins», concreta el govern local.  

Notícies relacionades

A més, s’espera que s’hi instal·lin establiments que ofereixin serveis i productes relacionats amb la nàutica. En aquest cas, l’ajuntament pretén que prevalguin negocis que fomentin la millora de la sostenibilitat de les embarcacions.

L’empresa municipal BSM s’encarregarà de seleccionar les empreses que s’assentin al Port Olímpic. La companyia pública establirà els requisits mínims a complir. L’ajuntament avança que es tindrà en compte que s’apliquin criteris de sostenibilitat, el vincle que s’estableixi amb el teixit empresarial i la seva implicació a dinamitzar el Port Olímpic.