La Mercè

Un espectacular Piromusical tanca la Mercè 2022

  • Roma, el feminisme, òperes, pau i festa són els 5 grans temes de la banda sonora

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Piromusical de la Mercè ha tornat al seu format icònic a l’avinguda Maria Cristina, amb la Font Màgica ballant al ritme d’uns focs artificials centralitzats a Montjuïc i amb banda sonora dissenyada expressament per a l’ocasió. Queden enrere, doncs, els dos anys de pandèmia en què l’espectacle va haver de reinventar-se amb una descentralització que va dissuadir les multituds, però va dificultar, i molt, la coreografia de llum i so.

L’edició 2022 ha sigut la del retrobament: el xou de clausura torna a ‘casa’ igual que les prop de 90.000 persones que tenen com a tradició personal acudir en persona a veure’l. Així mateix, torna el desplegament de mitjans tècnics i humans que fa possible aquesta activitat sense rival en el calendari festiu barceloní. Els temes musicals han tornat a reflectir l’actualitat: Roma per la ciutat convidada d’aquest any, l’auge del feminisme, òperes pels 175 anys del Liceu, pau per a Ucraïna i festa per acomiadar la Mercè.

En els 30 minuts que dura, l’espectacle ha cremat fins a 1.373.03 quilos de material pirotècnic repartit en 15.000 trets. Ha utilitzat 10.000 metres de cable i ha disparat canons de fins a 200 mm de calibre. Els coets arribaven a una altura màxima de 200 metres i s’encenien i llançaven des de 120 posicions, instal·lades en un espai de 12.000 m2 que tanca al públic dos dies abans. Un equip de 21 tècnics l’ha fet possible una edició més.

Les cançons del 2022

Notícies relacionades

La llista de reproducció del Piromusical 2022 està composta per un total de 75 cançons, distribuïdes en cinc blocs temàtics i quatre melodies que actuen de cortineta. Cada una sona uns pocs minuts, segons el fragment triat. La que més dura és «La flauta màgica» de Mozart, seguida de «Volem la pau» de David Abril i «Ay mamá» de Rigoberta Bandini. Les dues més breus, amb només cinc segons, són l’obertura de «Macbeth» de Giuseppe Verdi i «Caldonia» de BB King.

En la següent llista de Spotify, creada especialment per a l’ocasió, els lectors que s’hagin perdut el Piromusical o vulguin rememorar-lo poden escoltar íntegrament tots els temes de la banda sonora.