La festa major més gran

La Mercè 2022 supera el milió d’espectadors a falta del piromusical

El correfoc es revela com l’espectacle més multitudinari amb el seu trasllat al passeig de Gràcia

1
Es llegeix en minuts

A falta del que passi en el piromusical de clausura, que aquest any torna a la seva llar habitual, a l’avinguda de Maria Cristina, la Mercè 2022 ha superat ja el milió d’espectadors, en concret, 1.020.000, segons els cada vegada més sofisticats sistemes de comptatge de l’organització.

La Mercè, com sap bé el públic, són tres festes majors simultàniament, una de la música, amb el BAM com a eix central, que ha reunit unes 260.000 persones, una altra d’arts escèniques al carrer, el MAC, que ha sigut disfrutat per 190.000 espectadors, i, finalment la clàssica, la de les tradicions antigues o acabades d’inventar però que encaixen perfectament amb les anteriors. En aquest últim grup s’emmarca, per exemple, el correfoc, celebrat en aquesta edició amb la seva estructura convencional de brutal cercavila i que, segons la Guàrdia Urbana, va ser participat per 120.000 espectadors, una xifra majúscula que va contribuir a engreixar notablement la presència de turistes.

Notícies relacionades

La Mercè, amb aquestes dades provisionals sobre la taula, superarà possiblement els 1,1 milions d’espectadors, perquè el piromusical del 2019, l’últim prepandèmic, va reunir davant les fonts de Montjuïc 90.000 persones.

Queda pendent per a les pròximes hores una valoració més pacient sobre com ha funcionat cada espai de la Mercè, però a l’Institut de Cultura de Barcelona es respira una gran satisfacció per l’acollida que ha tingut el parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana, nou en la programació, i el parc de Joan Miró, que es va estrenar el 2020, de manera que l’accés era restringit. La seva prova de foc era aquest 2022 i ha sigut un èxit.

Temes:

La Mercè