Canvi estratègic

Turisme de Barcelona cessa la seva directora, Marian Muro, i busca relleu

El consorci afirma que el seu objectiu és «donar impuls a l’estratègia digital», així com «reforçar vincles amb el teixit associatiu i la ciutadania»

Turisme de Barcelona cessa la seva directora, Marian Muro, i busca relleu
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Turisme de Barcelona ha anunciat aquesta tarda de dimecres el cessament de la seva actual directora general, Marian Muro, que serà rellevada per un altre professional elegit des d’una empresa especialitzada en selecció de personal.

En un comunicat, el consorci explica que ha convocat per a aquest divendres el seu comitè executiu com a pas previ al Consell general que celebrarà la setmana vinent. L’únic punt del dia serà el cessament de Muro. Aquest organisme mixt –creat l’any 1993 per l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció– té per objectiu promocionar el turisme a Barcelona i integra també el sector privat a la missió.

Llarga experiència

Turisme de Barcelona justifica l’adeu a qui ha sigut la seva directora des del febrer del 2020 ja que pretén «obrir una nova etapa en què afrontar els nous reptes de la ciutat, com donar impuls a l’estratègia digital, reforçar la presència internacional i l’actualització i obre de nous canals de comercialització, reforçant els vincles i complicitats entre el consorci i el teixit associatiu i la ciutadania de Barcelona per aconseguir uns objectius que no només són necessaris sinó també compartits per tots».

Notícies relacionades

Muro tenia àmplia experiència en l’administració pública, després de la seva tasca com a directora general de Turisme de la Generalitat entre els anys 2011 i 2016, quan va impulsar la col·laboració publicoprivada, entre altres reptes.

Durant la seva etapa en el consorci ha sigut molt combativa en defensa de la promoció internacional de la ciutat, ha liderat diverses missions a l’estranger i la seva gestió no ha estat exempta d’algunes tibantors amb l’alcaldessa Ada Colau per les seves discrepàncies sobre el sector.