Aposta per la bici

Barcelona doblarà les places d’aparcament per a bicicletes abans de l’estiu del 2023

  • L’ajuntament augmentarà la xarxa de ‘biciparks’ amb set estacionaments més, dotats amb 50 places cadascun

Barcelona doblarà les places d’aparcament per a bicicletes abans de l’estiu del 2023
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que les places d’aparcament de bicicletes es doblaran a la ciutat abans de l’estiu del 2023. Els sis ‘biciparks’ ara existents amb 294 places es complementaran amb set estacionaments més, dotats d’unes 350 places, amb una cinquantena cadascun.

Les noves zones per aparcar bicicletes que se sumaran a les que es van crear l’any passat estaran ubicades al carrer Bilbao, a la Ciutat del Teatre, a Gràcia Motos, a l’Hospital del Mar, a Glòries, a Sant Andreu Teatre i a Traveserra de Dalt, ha precisat l’empresa municipal BSM. Es preveu que captin més de 200 abonats i disposin d’una ocupació mitjana del 75%.

Notícies relacionades

El consistori ha assegurat que, amb l’ampliació de la xarxa d’estacionament, pretén millorar la gestió de l’espai públic i oferir llocs més còmodes i segurs als ciclistes. Els ‘biciparks’ comptaran amb un seguiment per videovigilància i un identificador per accedir a aquest espai, que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva, és a dir, a ciutadans abonats a la xarxa d’aparcaments B:SM en la modalitat de bicicleta o usuaris del servei d’aparcament per dies i hores. A més, les bicicletes han d’estar encadenades a la plaça assignada.

La tinenta d’alcalde de Mobilitat, Laia Bonet, ha recalcat que les futures zones condicionades per estacionar bicicletes oferiran «una opció d’aparcament segur» i, al seu torn, facilitaran deixar espai per a la circulació de vianants. A part dels Bicipark, la xarxa de BSM té des de fa anys unes 900 places convencionals per aparcar bicicletes, servei que té prop de 600 persones abonades i una ocupació mitjana del 65%