Ada Colau: «Totes les grans ciutats tenen problemes de seguretat; han volgut magnificar els de Barcelona»

  • L’alcaldessa defensa les polítiques de seguretat que han contingut la delinqüència i han iniciat una «tendència a la baixa» 

Ada Colau: «Totes les grans ciutats tenen problemes de seguretat; han volgut magnificar els de Barcelona»

Efe

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat les polítiques de seguretat de l’ajuntament després de fer públiques unes dades delinqüencials que mostren que aquest estiu han baixat tant els robatoris com els furts en comparació amb el 2019, l’any anterior a la pandèmia i durant el qual es vam obtenir també els pitjors registres que consten en els històrics policials. Que hagin baixat un 12% els robatoris violents en relació amb el 2019 significa, per tant, que continuen sent molts els delictes d’aquest tipus que es cometen al carrer. Però són menys dels que pronosticaven les denúncies dels mesos anteriors a l’estiu, i la tendència ha aconseguit invertir-se a la baixa. 

Notícies relacionades

«No s’han de minimitzar les dades», ha admès Colau. «Totes les grans ciutats tenen problemes de seguretat», ha raonat. Perquè són «sistemes socials complexos en què passen moltes coses», sobretot durant contextos socials com «la pandèmia o la crisi econòmica i la inflació de preus actuals que generen tensions, dificultats i problemes de seguretat», ha prosseguit. 

«De fets delictius greus, se’n produeixen a totes les ciutats. Ho veiem tant a Barcelona com a Madrid o en altres ciutats. Però en algunes ocasions, alguns han volgut magnificar unes dades i no d’altres», ha afirmat. Canviant el sentit de la marxa després d’aquesta afirmació, Colau ha afegit que no vol entrar «aquí», perquè generar «polèmiques amb la seguretat és profundament irresponsable». «És evident que Barcelona, com tota gran ciutat, té problemes de seguretat, però està actuant i clarament la tendència és al descens», s’ha reivindicat.