Reduir el soroll

Ciutat Vella amplia en una desena els carrers que tancaran terrasses i bars una hora abans

El carrer de n’Aglà o la plaça d’Emili Vendrell són alguns dels que s’han afegit als ajornaments ampliats pel consistori

Ciutat Vella amplia en una desena els carrers que tancaran terrasses i bars una hora abans

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat els carrers on s’aplicarà la mesura de tancar una hora abans terrasses (a les 23.00 hores) i restauració i bars musicals (a les dues de la matinada) al districte de Ciutat Vella, i que se sumen als quatre ajornaments anunciats a principis d’agost pel consistori. En total, el districte tancarà unes 20 terrasses, bars musicals i restaurants, en una desena de carrers més de les anunciades inicialment amb l’objectiu de reduir el soroll generat en aquests carrers.

Notícies relacionades

Segons ha avançat Betevé, tal com recullen els expedients que s’han publicat a la gaseta municipal, aquestes mesures s’aplicaran també als carrers de n’Aglà, de n’Arai, de Carabassa, de Ferlandina, Nou de Sant Francesc, del Vidre, del Tigre, de la Paloma, de Sant Vicenç, al passatge d’Escudellers i a la plaça d’Emili Vendrell, a més des ja anunciats carrers de Joaquim Costa i d’Escudellers, la plaça dels Àngels i la de George Orwell.

Fonts municipals han explicat a Europa Press que la mesura s’ha ampliat a aquestes altres vies del districte de Ciutat Vella pel mateix motiu de garantir la «convivència amb el veïnat i el respecte al descans». El consistori va detectar, mitjançant sonòmetres col·locats el juny, 11 punts de la ciutat on se superen els llindars de soroll màxims permesos i, per això, en els pròxims mesos s’instal·laran sonòmetres en altres espais de la ciutat per detectar zones tensionades acústicament durant la nit.