Barcelona injectarà dos milions en ajudes per a botigues i restaurants que posin portes automàtiques

A1-153772252.jpg

A1-153772252.jpg / Zowy Voeten (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després de constatar l’«extraordinàriament alt» compliment a Barcelona de les mesures d’estalvi energètiques decretades pel Govern, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que destinarà inicialment dos milions d’euros per ajudar en les activitats econòmiques situades en planta baixa que així ho sol·licitin a fer reformes que afavoreixin un menor despesa energètica. L’ajudes aniran sobretot a la instal·lació de portes automatitzades, però també se’n contemplen d’altres.

Ho ha dit el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en una roda de premsa aquest dimecres en què ha explicat la primera convocatòria d’ajudes per ajudar el sector comercial, de restauració, d’oci nocturn i hotels de la ciutat a complir les mesures del reial decret llei d’estalvi energètic impulsat pel Govern central. També hi han assistit representants dels gremis i associacions empresarials de les activitats econòmiques afectades per l’aplicació del decret estatal, que abans de la roda de premsa s’han reunit amb el primer tinent d’alcalde.

Collboni ha dit que amb la mesura el consistori es posa al costat del sector comercial, i que en la reunió han constatat que el nivell de compliment del reial decret al comerç està sent «extraordinàriament alt», tant a Barcelona com a Catalunya.

La nova línia de subvencions es posarà en marxa a final de setembre amb la previsió que les ajudes es puguin cobrar a principis del 2023 i està previst que arribi a un miler d’establiments. Les ajudes subvencionaran fins al 50% del cost de la instal·lació de les portes i altres actuacions vinculades a l’estalvi energètic, fins a un màxim de 2.000 euros per local sol·licitador. Les actuacions hauran d’executar-se entre els anys 2022 i 2023, i els sol·licitants també podran comptar amb assessorament complementari a través de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada pel consistori.

Notícies relacionades

Aquesta primera convocatòria d’ajudes per acompanyar el reial decret dona continuïtat a les actuacions del programa reActivem Barcelona, el fons extraordinari de 13 milions d’euros emmarcat en el fons Cecore que l’ajuntament va impulsar per recolzar les activitats més afectades per la covid-19.

En la seva intervenció, Collboni també s’ha referit a la reactivació econòmica de la ciutat, i ha dit que és «molt positiva» des del punt de vista comercial, de la restauració i de l’hostaleria.