Mobilitat

Afectacions a Rodalies per les obres de l’estació de la Sagrera a partir del 17 de setembre

Les principals línies afectades seran l’R-1, l’R-2 Nord i l’R-11, que no arribaran a Barcelona, alguns caps de setmana

Afectacions a Rodalies per les obres de l’estació de la Sagrera a partir del 17 de setembre

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres de l’estació de la Sagreraprovocaran afectacions als trens entre el 17 de setembre i el 10 de desembre. Les principals línies afectades seran l’R-1, l’R-2 Nord i l’R-11, que no arribaran a Barcelona, durant alguns caps de setmana.

En concret, la línia R-1 iniciarà i finalitzarà el seu recorregut a Badalona entre el 17 i el 19 de setembre i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i el 12 i 13 de novembre. Així mateix, l’R-2 Nord i l’R-11 no circularan entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal el 17 i el 18 de setembre i a partir del 19 de setembre iniciaran i finalitzaran el recorregut a Sant Andreu Comtal. En aquest període Renfe ha indicat que reprogramarà horaris per «donar la millor oferta».

A més, també hi haurà un equip addicional de 68 persones que reforçarà el personal d’informació i atenció al client a les principals estacions afectades.

Cada any 50 milions de passatgers

Tot això arriba quan les obres de l’estació de la Sagrera han superat l’equador. Adif ja ha comunicat que està «ultimant» el desenvolupament de la fase principal de les obres i que, de cara a finals d’any, posarà en servei el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona-Granollers- Girona i la nova estació de Rodalies de Sant Andreu.

Notícies relacionades

El maig passat durant una visita a les obres, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, assegurava que els treballs s’havien executat aproximadament en un 60 % i que l’any 2025 apareixia com el primer dels horitzons, ja que aleshores la circulació de trens planificada hauria de funcionar amb normalitat.

La Sagrera tindrà un cost final previst de 920 milions d’euros, segons dades aportades per la mateixa ministra, dels quals ja se n’han executat 540. Quan estigui a ple rendiment veurà passar uns 50 milions de passatgers a l’any.

Temes:

Rodalies AVE