Immoble ocupat

Un incendi a Sant Adrià de Besòs obliga a evacuar 58 veïns i 21 avis d’una residència de gent gran

Les autoritats indiquen que la gran quantitat d’escombraries acumulades al local ha complicat les tasques d’extinció del foc

Un incendi a Sant Adrià de Besòs obliga a evacuar 58 veïns i 21 avis d’una residència de gent gran

BONBERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un incendi a Sant Adrià de Besòs ha obligat, aquest diumenge al matí, a evacuar 58 veïns i 21 interns d’una residència de gent gran. El foc s’ha declarat a les 8.58 hores als baixos d’un local del carrer de Sant Joaquim i fins al lloc dels fets s’han desplaçat 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat i vuit unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). De les persones ateses pels equips de rescat, sis han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris per inhalació de fum, tot i que no són casos greus.

Els Bombers ja han extingit el foc, que podria haver perjudicat el forjat de l’edifici, segons ha explicat el cos en el seu compte de Twitter. En aquest sentit, la primera planta del bloc és la més afectada i s’estan revisant uns soterranis que comuniquen locals de diferents portals.

L’ajuntament va instar la propietat a iniciar el desnonament

Els veïns asseguren que el local ocupat estava ple d’objectes, plàstics i fustes. L’ajuntament ja havia intervingut en l’assumpte: havia instat la propietat a iniciar el procés de desnonament, però no n’havia obtingut resposta. «Feia temps que els veïns ens queixàvem de les molèsties», ha explicat un d’ells, Antonio Domingo, que també ha concretat que allà vivia un home «des de feia temps».

Notícies relacionades

La gran quantitat d’escombraries acumulades al local ha complicat les tasques d’extinció del foc, ha indicat el cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord, Albert Cervera.

D’altra banda, el fum ha afectat diversos blocs de pisos. Tots els veïns, excepte els de l’edifici afectat, ja poden tornar a les seves vivendes. En canvi, els residents del centre Mossèn Anton encara no poden tornar.