Brot de ‘monkeypox’

Barcelona comptabilitza 747 contagis de verola del mico en dos mesos

L’Agència de Salut Pública de Barcelona investiga 246 casos sospitosos més

Barcelona comptabilitza 747 contagis de verola del mico en dos mesos

Feed

1
Es llegeix en minuts

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha comptabilitzat 747 infeccions de verola del mico en residents a la ciutat, la majoria homes, amb una mitjana d’edat de 38 anys i que s’han contagiat per contacte sexual. Aquesta xifra correspon als casos diagnosticats des del maig, quan es va detectar el brot d’aquesta malaltia infecciosa.

Segons ha informat l’ASPB en un comunicat, entre el 19 de maig i el 24 de juliol es van notificar al servei d’epidemiologia de l’Agència un total de 1.040 casos sospitosos de verola del mico, dels quals finalment es van confirmar 747, mentre que actualment hi ha 246 probables casos en investigació.

Dels 747 contagis, la majoria són homes d’entre 20 i 88 anys que en un 98% dels casos han contret la malaltia per contacte sexual.

Campanya de vacunació

La gerent de l’ASPC, Carme Borrell, ha advertit de la importància de la «prevenció» per aturar la transmissió de la verola del mico i ha recordat que les persones contagiades han d’aïllar-se, evitar compartir objectes amb altres –especialment tovalloles i teixits de la llar– i, «evidentment, tampoc mantenir relacions sexuals».

Ha aclarit, a més, que els serveis sanitaris es posaran en contacte amb les persones que pertanyen als grups de risc que les autoritats han considerat que han de ser vacunats de la verola del mico perquè acudeixin a immunitzar-se, sempre amb cita prèvia.

Notícies relacionades

Concretament, la campanya de vacunació es dirigeix a les persones que mantenen pràctiques sexuals de risc i que estan incloses en els programes de profilaxi del VIH, així com els contactes estrets de casos confirmats amb més risc de patir símptomes greus, com els nens, les embarassades i els immunodeprimits.

Segons l’AGSB, els símptomes més habituals de verola del mico són febre, cansament, inflamació dels ganglis limfàtics i erupcions cutànies, sovint localitzades, a la zona genital i/o perianal. La majoria de contagiats pateixen només símptomes lleus i es recuperen en un període d’entre dues i quatre setmanes, sense tractament.