Remodelació de la zona d’oci

El local de la discoteca Opium de Barcelona servirà per ampliar el CSIC

En una segona fase se sumaran al projecte els locals d’altres discos

El local de la discoteca Opium de Barcelona servirà per ampliar el CSIC

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han aprovat un protocol de col·laboració per impulsar el projecte d’ampliació del Centre Mediterrani de Recerques Marines i Ambientals del passeig marítim de la Barceloneta amb la suma d’un local, el que actualment ocupa la discoteca Opium. El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, ha celebrat en declaracions als periodistes aquest dimecres que el centre pugui ampliar-se amb aquest nou espai, que permetrà tenir un «aparador», en la línia que els centres de recerca puguin obrir-se, ser espais culturals i d’activitat ciutadana. Més endavant s’hi sumaran altres locals.

Per Martí, l’acord «consolida» el pol de recerca del litoral central de Barcelona alhora que millora, segons ell, les dificultats que genera l’alta concentració d’activitats d’oci nocturn en aquesta àrea.

Impulsar la ciència

El protocol dona resposta a l’acord firmat entre el president del Govern i l’alcaldessa de Barcelona el 7 de febrer del 2020 per impulsar la capitalitat cultural i científica de Barcelona, així com la voluntat de continuar desenvolupant la ciutat «com a pol científic de primer nivell».

A més, desenvolupa la mesura del Govern municipal que aposta per impulsar projectes urbans que «catalitzin» les activitats de recerca i innovació a la ciutat.

El projecte preveu que l’Administració General de l’Estat (AGE) cedeixi al CSIC els locals que estan davant del centre de recerques marines, i que pugui arribar a ocupar una superfície potencial final de 4.330 metres quadrats amb les dues fases previstes pel pla.

Dues fases

La primera fase es desenvoluparà al local situat just al davant del centre, i que fins ara tenia activitat de discoteca en el número 51 del passeig Marítim de la Barceloneta.

Notícies relacionades

Una vegada finalitzada aquesta primera fase, l’acord preveu estendre l’ampliació als dos locals adjacents, que també estarien destinats a incentivar les activitats de cultura científica dels altres instituts del CSIC a Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya.

L’ajuntament i el CSIC volen constituir una comissió de seguiment formada, com a mínim, per tres representants de cada institució, i amb l’objectiu de reunir-se almenys una vegada al trimestre per fer seguiment del protocol.

Temes:

Discoteques