Vol de 20 minuts

VÍDEO | Mor el pilot d’una avioneta a l’intentar aterrar a l’aeròdrom de Moià, a Barcelona

L’aeronau ha perdut el control al final de la pista i una càmera ha gravat tant l’enlairament com l’accident

Mor el pilot duna avioneta en estavellar-se a laeròdrom de Moià (Barcelona).

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pilot i únic ocupant d’una avioneta ultralleugera ha mort a l'acte aquest diumenge a l’estavellar-se quan intentava aterrar a l’aeròdrom de Prat de la Plana de Moià, a la província de Barcelona. El succés ha tingut lloc a les 09.50 hores, quan l’aeronau ha tocat terra després de realitzar un vol de 20 minuts. Després de frenar al llarg de la pista, l’ultralleuger ha perdut el control al final de la recta.

L’accident no ha provocat l’incendi de la nau ni l’abocament d’olis ni combustible, han precisat els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. Per contra, l’incident ha provocat una polseguera que s’ha vist des de diversos quilòmetres.

Tant l’enlairament com el sinistre han quedat registrats per una càmera fixa. A més, l’empresa que opera l’aeròdrom, el Camp de Vol Prat de la Plana – Moià, retransmet en directe l’activitat de les instal·lacions a YouTube. En el vídeo es veu com l’avioneta encén el motor a les 09.26 hores i s’enlaira quatre minuts més tard, a les 09.30 hores. Aterra a les 09.50 hores i perd el control al final de la pista, que té una longitud de 560 metres.

Notícies relacionades

Un home vestit de negre ha sigut el primer a reaccionar i a sortir corrent cap a la pista. Tot seguit, tres cotxes també han anat cap allà a tota velocitat. En el vídeo també es veuen tres menors d’edat d’esquena observant els fets i, després d’uns minuts, un adult els treu del lloc. Finalment, una altra avioneta de color blanc intenta aterrar. Tanmateix, al veure la pista ocupada pels vehicles, emprèn el vol de nou.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos ha obert una investigació per determinar la causa del sinistre.