Municipals del 2023

Xavier Trias obre la porta a ser l’alcaldable de Junts per Catalunya a Barcelona

L’exalcalde de Barcelona remet al setembre per «parlar-ne»

Xavier Trias obre la porta a ser l’alcaldable de Junts per Catalunya a Barcelona

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha deixat per primera vegada la porta oberta a tornar a presentar-se a unes eleccions municipals de l’any vinent amb Junts per Catalunya. En una entrevista a ‘El món a RAC-1’, Trias ha assegurat: «Al setembre ens asseurem tranquil·lament i en parlarem».

En aquest mateix context, ha assegurat que està rebent moltes pressions perquè sigui l’alcaldable. «Vaig pel carrer i la gent em para, em criden, em diuen que he de presentar-me i que he d’ajudar», assegura. No obstant, ha matisat que la seva formació ha d’acceptar «una manera de fer del Trias que no sempre és ortodoxa amb els partits». «Jo no estic disposat a segons quines discussions i a segons quines picabaralles», ha conclòs.

Trias ha demanat un partit ordenat, on «tothom coincideix i tothom va junt», i ha advertit que ell no es pot presentar si hi ha cinc candidatures diferents al mateix sector. També ha avisat que no està disposat a aguantar segons quina «picabaralla» i que és necessari que «els que manen s’entenguin i vagin bé». «Jo no em presento per perdre. Les coses han d’anar d’una determinada manera i el primer problema que hi ha és que el partit ha de ser fort», ha insistit.

Així, ha instat Junts a «posar ordre» en el congrés que celebrarà aquest cap de setmana per després poder parlar tranquil·lament al setembre.

Sobre l’edat

Notícies relacionades

Al preguntar-li per l’edat, ha dit irònicament que ell mateix utilitza aquest argument per descartar-se, perquè cal buscar gent jove, però ha situat altres factors a tenir en compte com el «lideratge». Precisament, ha assegurat que Argimon seria un «gran nom» i «no és cap disbarat» plantejar-lo com a candidat perquè és una persona «amb una capacitat important».

L’exalcalde de Barcelona farà a l’agost 76 anys.