A Barcelona

16 patis d’escoles públiques obriran durant l’estiu com a nou espai social

  • Cada un dels districtes comptarà amb, almenys, un d’aquests recintes que comptarà amb monitors

16 patis d’escoles públiques obriran durant l’estiu com a nou espai social
1
Es llegeix en minuts

Durant les vacances d’estiu un total de 16 patis d’escoles públiques de la ciutat de Barcelona obriran en diferents franges horàries, de matí i tarda, per oferir els seus espais a l’ús dels ciutadans i dels barris. L’obertura, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, començarà aquest dilluns i s’allargarà fins al 31 d’agost en la majoria dels centres. A cada un dels districtes de la capital catalana hi haurà, com a mínim, un recinte obert durant els mesos estivals, on es podran practicar el joc compartit o, simplement, s’hi podrà estar, llegir o utilitzar com a refugi climàtic, segons un comunicat del consistori barceloní.

El programa municipal de Patis Escolars Oberts al Barri té per objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com espais per al gaudi dels ciutadans. Cada pati comptarà amb un servei de monitors que obre i tanca el recinte dins dels horaris previstos, vigilarà el bon ús de les instal·lacions i promouran la trobada entre les persones que acudeixin al lloc.

Col·laboració d’altres entitats

Notícies relacionades

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Barcelona vol potenciar l’ús educatiu del temps fora de l’horari escolar per a nens, joves i les seves famílies i persones adultes en general, promovent nous espais socials. L’objectiu, recalca l’equip municipal, és «fomentar valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i de responsabilitat dels nens i dels joves mitjançant el joc compartit». Aquest programa municipal compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat. A la web barcelona.cat/educacio es poden consultar els patis escolars que obriran les seves portes, les adreces dels centres docents, els horaris i altres informacions relacionades amb aquesta activitat.