On Catalunya

25.000 el 2021

La revetlla torna a ser massiva a Barcelona, amb 60.000 persones a les platges

La nit s’ha saldat amb 14 detinguts i s’han denunciat dues agressions sexuals i un abús a la Barceloneta

2
Es llegeix en minuts
EFE

La revetlla de Sant Joan ha tornat a ser massiva a Barcelona per primera vegada després de les restriccions pel coronavirus al congregar 60.000 persones a les platges en una nit en la qual hi ha hagut 14 detinguts i s’han denunciat dues agressions sexuals i un abús sexual a la Barceloneta.

Així ho ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que ha comparegut davant els periodistes per fer balanç de la revetlla a la capital catalana una vegada els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ja havien desallotjat les platges, des de les 6.30 del matí, perquè estiguessin a punt per als banyistes a partir de les 9.

Balanç positiu.

Batlle ha destacat que el balanç en els espais habituals de celebració de la revetlla ha sigut «positiu», especialment a les platges, que han congregat unes 60.000 persones, una xifra semblant a la dels anys anteriors a la pandèmia –l’any passat van ser 25.000–.

La presència massiva de persones que celebraven la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona –on els equips de neteja han retirat al matí 25 tones de residus– contrasta amb la «poca afluència» en la resta d’espais de la ciutat, segons Batlle.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desplegat durant tota la revetlla a Barcelona un total de 800 agents en una nit en què els serveis d’emergències han rebut a la capital catalana la 2.106 trucades per incidències, en comparació amb les 1.745 de l’any passat.

La Barceloneta

Segons Batlle, a la Barceloneta, que ha congregat les festes més multitudinàries, les forces de seguretat han gestionat 32 incidents, entre els quals hi ha tres per robatoris amb violència i intimidació, tres per agressions, dos per agressió sexual, una per abús sexual i dos per molèsties en l’espai públic.

Malgrat això, no es té constància, per ara, de cap petició d’atenció als punts lila que s’han establert per atendre víctimes d’agressions sexuals, mentre que s’han cobert 35 punts d’itineraris segurs per mirar d’evitar violacions en el desplaçament entre les zones de festa i els punts de transport públic.

14 detinguts

Durant aquesta nit, la Guàrdia Urbana ha detingut 14 persones per motius de seguretat, nou d’elles per furt, dues per violència de gènere i tres per robatoris amb violència.

A més, durant la revetlla s’han registrat 13 accidents de trànsit amb ferits a Barcelona i 25 conductors han donat positiu en els controls d’alcoholèmia.

Notícies relacionades

La Urbana també ha inspeccionat diversos locals i ha interposat denúncies per incompliment d’horari de tancament.

El tinent d’alcalde també ha detallat que a la plaça de Catalunya i a Nou Barris s’han registrat alguns incidents per baralles i agressions, però totes de caràcter menor. Efe