Cuina al carrer

Un festival gastronòmic pren el Born tot el cap de setmana

  • Un total de 17 coneguts establiments participen en el Barcelona Born Gourmet, amb ‘showcooking’, tapes, vins i música

barcelona/Born Street Food 22 (1).jpeg

barcelona/Born Street Food 22 (1).jpeg

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Amb el record encara viu al paladar del recent Tast a la Rambla, aquest divendres ha aterrat un altre festival gastronòmic a Ciutat Vella que enlluerna els ‘foodies’: el Born Street Food. Fins diumenge a la nit, un total de 17 establiments participen en aquesta cita on cadascú despatxa una de les seves especialitats a peu de carrer, amb ‘showcooking’ inclòs. La iniciativa, que arriba a la seva 9a edició, pretén acostar la cuina i els xefs de la zona al gran públic.

El gastrofestival, que funciona ininterrompudament tot el dia (de les 12.00 fins a les 00.00 divendres i dissabte, i fins a les 22.00 diumenge), es concentra a la plaça Pla de Palau. A més de consumir in situ (els tiquets es compren allà mateix), es poden adquirir productes per portar i tastar vins, amb la banda sonora de diferents discjòqueis locals. El president de l’Associació Barcelona Born Gourmet, Iñaki López de Viñaspre (Grup Sagardi, amb diversos restaurants participants), destaca que el muntatge és una oportunitat de combinar una «vetllada gastronòmica d’avantguarda» alhora que retrobar-se amb l’essència del barri.

Debut molt animat

En el seu debut, centenars de persones han acudit aquest migdia de divendres a tastar les temptacions que en alguns casos s’elaboren espectacularment.

Entre els locals participants figuren des de clàssics com 7 Portes de Paco Parellada, on serveixen la seva tradicional paella Parellada de peix, a novetats tan de moda com la taverna japonesa Ikoya Izakaya, on el xef Hideki Matsuhisa ofereix’ yakitori don’ de pollastre.

Entre els llocs destacats aquest any figura la presència de la Confraria de Pescadors, que recorda el passat comercial del Born, i on despatxen cucurutxos de fregit de peix blau. Bronzo Bar e Cucina proposa pasta ‘cacio e pepe’ amb trufa negra; Cadaqués ha preparat arròs ‘brut’ de sípia i cloïsses; en el mexicà Oaxaca serveixen tacos de ‘cochinita pibil’; a Sagardi, un poderós entrepà de mitjana de vaca vella a la graella amb pebrots de piquillo, mentre els comensals poden contemplar com es rosteix la bèstia.

Notícies relacionades

Des d’El Foro aposten pel seu ‘choripán’ gurmet, mentre que el 1881, el restaurant del Museu d’Història de Catalunya, cuinen aquests dies a gran escala fideuàs amb costelles i salsitxes. I si a Guzzo Club serveixen croquetes de xai amb allioli d’alls negres, a Vila Viniteca han elegit el seu assortiment de formatges artesans, entre altres exemples.

Els tiquets es venen a 3,5 euros, i el canvi és d’un per a begudes, i dos per cada plat. L’organització ha anunciat una altra edició al setembre, coincidint amb la Mercè.