Pacte de govern

Oriol Bossa (ERC) subtitueix Lídia Muñoz (Comuns) com alcalde de Sant Feliu

Bossa es converteix en el primer alcalde independentista de la capital del Baix Llobregat

Oriol Bossa (ERC) subtitueix Lídia Muñoz (Comuns) com alcalde de Sant Feliu

TWITER

1
Es llegeix en minuts
EFE

El fins ara primer tinent d’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, el republicà Oriol Bossa, ha substituït aquest dissabte a Lídia Muñoz, de Sant Feliu-En Comú Podem, com alcalde de la ciutat, tal com estava previst en el pacte de govern decidit el 2019.

Bossa, que s’ha convertit en el primer alcalde independentista de la capital del Baix Llobregat des de la recuperació de la democràcia, ha sigut investit en un ple extraordinari gràcies als vots dels dos partits de govern –ERC i Sant Feliu-En Comú Podem–, que no tenen majoria absoluta, i Tots Som Sant Feliu, la marca local de Junts, que aquesta setmana va segellar un acord per facilitar el relleu.

Nascut a Barcelona el 1980 i veí de Sant Feliu des de 1986, Bossa, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i milita a ERC des del 2003.

En el seu primer discurs com alcalde, Bossa ha agraït a l’alcaldessa sortint la seva dedicació els últims tres anys, especialment durant els moments més durs i complicats de la pandèmia, així com el seu tarannà personal, «que en tot moment ha fet possible l’entesa».

Notícies relacionades

Així mateix, ha destacat que el seu nomenament ha sigut fruit d’un «acord polític ampli» entre ERC, Sant Feliu-En Comú Podem i Tots Som Sant Feliu. «Vull reivindicar que no és la primera vegada que ERC ostenta l’alcaldia de Sant Feliu, ja ho va fer entre 1936 i 1939 i va ser un cop d’Estat feixista que li va usurpar l’alcaldia», ha recalcat Bossa.

El nou alcalde, que s’ha compromès a representar tots els veïns del municipi «vinguin d’on vinguin, parlin la llengua que parlin i pensin com pensin», ha remarcat que Sant Feliu «viu un moment dolç» per l’inici de les esperades obres de soterrament de les vies del tren i ha assenyalat que ara té el repte de construir la ciutat del futur.