Cita anual

Guia de propostes gratis per disfrutar de la Setmana de les Terrasses d’Hotels de Barcelona

Llista completa dels 56 hotels que participen en la Setmana de les Terrasses

Música, gastronomia, cultura, esport i oci en família protagonitzen les 150 activitats que desplegaran 56 establiments per connectar amb la ciutadania del 10 al 19 de juny

Hotel Palace Barcelona

Hotel Palace Barcelona / Carlos Garralaga (EPC_EXTERNAS)

7
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L’aturada de dos anys per la pandèmia ha multiplicat la motivació tant dels hotels participants com del públic que durant una dècada ha descobert la doble vida d’aquests establiments a Barcelona, molt més enllà de l’allotjament per als visitants. Així que la Setmana de les Terrasses dels Hotels arrenca amb 150 activitats en un total de 56 terrats, jardins i patis amb el repte d’elevar encara més el volum d’addictes a les terrasses del 10 al 19 de juny. N’hi haurà per a tots els gustos i edats, sota els eixos de la música i la cultura, la gastronomia i les begudes, l’oci en família i els esports.

Durant 10 anys –només interromputs per la crisi sanitària– més de 300.000 persones han pres part dels muntatges organitzats aquests dies en uns i altres hotels. I no és que les activitats es limitin a la celebració, sinó que aquests dies fan eclosió per atraure el gran públic i fer-li saber que disfrutar de les seves terrasses és possible pràcticament tot l’any, assenyalen fonts del Gremi d'Hotels de Barcelona, organitzador de l’esdeveniment. Tot i que l’estiu multiplica les convocatòries, molts hotels compten amb propostes fins i tot a l’hivern: des de vermuts fins a ‘brunchs’. Però la guinda per disfrutar de les Setmanes és que el repertori d’aquests 10 dies és gratuït, en alguns casos amb reserva prèvia.

No és fàcil decidir-se entre una agenda tan plena, així que aquí avancem algunes idees per treure partit a la iniciativa, agrupades per temàtiques i en alguns casos amb escenaris que val la pena descobrir. Els horaris exactes es poden consultar a mesqhotels.cat o l’‘app’ diskover. La majoria són de tarda, tot i que també n’hi ha alguna al migdia.

Música

L’oferta és àmplia, des de discjòquei fins a músics en directe. Al Catalonia Barcelona Plaza, el dia 14 destaca una nit de gospel, amb la plaça d’Espanya i Montjuïc a l’horitzó. A un pas del mar, l’Eurostars Grand Marina proposa el dia 10 el concert Live chill out, mentre que l’11 es bolcarà en una nit de jazz animada amb còctels de cava. L’històric 1898 de la Rambla no només ofereix una nova visió de l’eix més freqüentat de Barcelona, sinó que ha programat concerts variats les nits 10, 11, 17, 18 i 19. Al luxós Almanac, a la Gran Via, sonarà el jazz al migdia el dia 12.

El Gallery (Rosselló, 249), un dels més proactius de la ciutat, munta tardes de rumba el 12 i el 19; mentre que l’Expo Hotel (al costat de l’estació de Sants) combinarà música i vermut al migdia el dia 12. La música també protagonitza l’oferta dels H10: a Casa Mimosa hi haurà guitarres el 16, a Montcada flamenc el 14 i al Port Vell funk i soul el 13, entre altres. En canvi, l’HCC Regent es rendeix a Aretha Franklin el 15 i l’HCC St. Moritz a Amy Winehouse, el 17.

L’encantador Villa Emilia amenitzarà la seva terrassa amb directes les tardes de l’11, el 16 i el 18. En canvi, al Majestic Hotel&Spa no només hi haurà el seu DJ del terrat Dolce Vitae, sinó que ensenyarà la seva tècnica i explicarà anècdotes de la professió, amb el passeig de Gràcia als peus. En el cas del Renaissance Barcelona Hotel, el concert del 17 se centrarà en Prince i a l’NH Barcelona Pódium, al costat de l’Arc de Triomf (el 18), en els Rolling Stones. El Seventy Barcelona (Còrsega, 244) també obre la seva terrassa interior a diversos concerts (10, 11, 17, 18 i 19).

Cultura

En aquesta edició hi ha iniciatives sorprenents. L’Hotel Claris, pare de la terrassa oberta a la ciutadania i mecenes del Museu Egipci, convida a descobrir les aromes i sabors de l’antic Egipte el dia 14. L’H10 Art Gallery munta la visita guiada a l’exposició ‘Silencis habitats’ amb el fotògraf Enric Ríos, mentre la seva terrassa Olivera s’amenitza amb música, el 10.

El Cotton House, l’hotel del luxe de la Gran Via que es va fer famós per donar empara a malalts lleus de covid durant la pandèmia, organitzarà visites diàries a la que va ser seu de la Fundació Textil Cotonera, de la qual guarda moltes peces, per acabar a la seva frondosa terrassa interior. No gaire lluny, al Midmost (Pelai, 14) hi haurà un monòleg de La Crazy el 16. I l’oportunitat de descobrir la terrassa Mimosa del sibarita Mandarin Oriental amb una mostra d’escultures de diversos autors diàriament.

Negresco Princess, des de les altures de Roger de Llúria 16 recrea una nit flamenca amb ‘baile’ i ‘cante’ el 13. I Yurbban Trafalgar organitza una tarda de ‘sketching’, amb instructor inclòs el dia 13, i una demostració d’il·lustracions sobre les vidrieres de la seva vertiginosa piscina el 15. Per aprendre a crear un fanzín propi, imprescindible la cita del Yurbban Passage el 13. I per aprendre a pintar la Sagrada Família prenent un margarida, s’imposa visitar el Hoxton (dia 16), hotel de moda aquesta primavera al Poblenou.

Gastronomia i begudes

Descobrir els secrets dels gintònics passa per una immersió al Renaissance Barcelona de la mà de Bombai Sapphire el 16 o un tast a Vincci Gala el mateix dia. La ginebra es contrastarà amb una experiència gustativa a la bonica terrassa del Duquessa de Cardona, sobre el Port Vell, el 19. L’espectacular i panoràmica de l’NH Gran Hotel Calderón de la rambla de Catalunya ha programat diverses tardes de tallers de cocteleria (11, 16 i 18), mentre que el sofisticat terrat del Monument a Mallorca amb passeig de Gràcia serà territori d’aprenentatge de mojitos el 12.

No pocs faran doblet, com el Melià Barcelona Sky (Pere IV, 272), amb maridatges de cervesa artesana el 16 i un taller de cocteleria amb Dry Martini el 13. Mentre que al superluxós Barcelona Edition (al costat del mercat de Santa Caterina i amb inoblidables vistes) hi haurà una ‘masterclass’ de còctels d’inspiració asiàtica el 14. I de mixología amb Manel Vehí al Grand Hotel Central a la Via Laietana, el 15 i 16.

Els ‘foodies’ tenen també moltes temptacions a l’abast. Com un taller d’arròs i fideuà al Vincci Mae el 14; un ‘showcooking’ de cuines del món amb música al Sofia Barcelona el 15; una nit màgica d’Arts&Drinks (aprenentatge de cocteleria i alhora d’il·lustració) des de la romàntica terrassa d’El Palace el 15; un taller de ‘steak tartar’ el 18 al Gallery; i un tast de salses picants a l’Hotel Espanya Rambla el 16, entre altres.

Esport i benestar

Una de les activitats més espectaculars cada any és la de natació sincronitzada amb fantàstiques vistes de Barcelona des de la terrassa de l’Ohla Barcelona, a la Via Laietana, aquest any amb dues sessions el dia 16. El Kimpton Vividora (a un pas de la catedral, el 18 al matí), l’Iberostar Passeig de Gràcia (el 12, per a totes les edats), el novíssim Me Barcelona (Casp,1) l’11; el Gallery, també l’11; i el Cotton House (11) seran punt de trobada per als iogadictes en espais molt especials. I al Yurbban Passage el 14 i el 16 imparteixen ‘masterclass’ de cura de la pell, mentre que a l’Almanac ho fan amb el perfumista Jimmy Boyd el 15.

En família i originals

Creixen les opcions per anar-hi amb nens o jugar. L’H10 Port Vell munta un ‘quizshow’ de 40 preguntes de cultura general el 15; l’H10 Universitat, una tarda de màgia el 16; el Yurbban Trafalgar, un surrealista joc de pesca d’ànecs de goma (amb premi) a la seva piscina; l’NH Pòdium, jocs en família i de taula (moderns) el dia 19; el Catalonia Rambla ofereix màgia amb Jordi Nexus el 10; i el Catalonia Eixample 1864 ensenya a fer barcos amb taps de suro que després flotaran a la seva piscina.

Notícies relacionades

Les opcions continuen amb la festa amb mascotes al Kimpton Vividora el 15, i amb la supersessió de cine sota les estrelles d’El Palace, el 16.

Atenció també a la festa canalla Rockabilly ‘barbershop’, amb canvi de ‘look’ inclòs al Negresco Princess el 16, i un dia abans al mateix espai el sarau amb ‘drag queens’ que s’avança al Gay Pride. O la festa de música electrònica amb màgia al Room Mate Ana la tarda del 13.