Barcelonejant
¡Barcelona està tornant!
Les cues de turistes per entrar a les botigues de luxe del passeig de Gràcia i l’obertura de 30 bons restaurants a la ciutat d’Ada Colau projecten una resurrecció. Per anar brindant cal anar al Compartir, al carrer de València, sens dubte.

Alguna cosa està passant a Barcelona quan dimarts, minuts abans de les tres de la tarda i amb un sol de justícia, es podien veure cues a les principals botigues de luxe del passeig de Gràcia. Així, a la cantonada amb Mallorca, la ‘boutique’ Louis Vuitton registrava més de deu persones al carrer esperant per poder entrar-hi. Uns metres més a baix, a Gucci, el mateix. Tots eren estrangers en un clar senyal que el turisme de classe alta ha tornat a la ciutat. Una altra prova que estan passant coses bones a la ciutat és que continua la ratxa d’inauguracions.
Dimecres cap al tard, la botiga de fruites i verdures Camarasa, amb el seu propietari, Marc Taribó, al capdavant, va estrenar un nou espai gastronòmic en plena plaça de Francesc Macià. Es tracta d’una espectacular botiga de les de sempre en la qual els Taribó han invertit gairebé dos milions i mig d’euros. Bon producte, un assortiment infinit de formatges i una d’aquestes barres acollidores on prendre relaxadament una copa de vi.
Un cotxe de la Guàrdia Urbana en doble fila a la porta alertava que alguna cosa estava passant en aquesta antiga botiga de sabates. Doncs sí, el tinent d’alcalde, Albert Batlle, acabava d’arribar. No va ser l’únic de l’ajuntament, perquè tampoc s’ho va perdre la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, que va assistir-hi acompanyada del seu director, Manel Vázquez. Està bé que qui gestiona la ciutat assisteixi a aquestes inauguracions i recolzi aquestes iniciatives privades. Igual que està bé que no se les perdin alguns personatges del món de la gastronomia com el xef Romain Fornell, el propietari de Torelló, Paco de la Rosa, o un dels homes que més saben de salmó de tot Espanya. Em refereixo a Carlos Piernas, propietari de Carpier i persona generosa.
Camarasa es va estrenar a la Diagonal, però no podem passar per alt l’altra gran inauguració de la setmana. Es tracta del restaurant Compartir. Passo pel nou local del carrer de València i fa goig veure el restaurant ple. És una còpia de l’original de Cadaqués. Els cambrers vesteixen igual i fins i tot alguns plats semblen calcats. Així que triomfarà. El cert és que cal felicitar Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch perquè després de l’èxit que van aconseguir a Cadaqués i de situar el seu altre restaurant, el Disfrutar de Barcelona, entre els millors del món, continuïn apostant per aquesta ciutat.
Doncs sí, només amb apostes d’aquest nivell, Barcelona tornarà a ser la que tots desitgem. L’alcalde o alcaldessa de torn hi ajudarà més o menys, però si els d’aquí prefereixen invertir fora abans que a casa, malament ho tenim... Així que molt èxit al Compartir i a Nil Dulcet, un altre deixeble d’El Bulli de Ferran Adrià, que és qui està al capdavant del nou Compartir.
Notícies relacionadesI no només el Compartir ha obert aquests últims dies. Em comenta Pau Arenós, el col·lega periodista, escriptor i un savi en gastronomia, que des de començament d’any ja han obert gairebé 30 bons restaurants a Barcelona. D’aquests i d’alguns més en podran llegir la crítica a Cata Mayor, el canal de notícies de gastronomia de Prensa Ibérica i EL PERIÓDICO.
Èxit de la Gala Contra el Càncer
Laureano Molins, president de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, va dormir tranquil dijous a la nit. I no n’hi havia per menys. La nit solidària que l’Associació Contra el Càncer va celebrar dijous al pavelló italià a Montjuïc va ser un èxit. No va faltar el conseller de Salut, Josep M. Argimon, ni la regidora de Salut de l’ajuntament, Gemma Tarafa. També hi eren Damià Calvet, Alba Vergés i Jordi Turull. L’actuació de Love of Lesbian va amenitzar una divertida nit que va servir per recaptar fons per finançar projectes d’investigació oncològica. El que dèiem: una altra gala solidària tan fantàstica com necessària. La Barcelona solidària mai ha desaparegut, però la Barcelona de sempre ha tornat. Falta molt, però hi ha indicis per a l’esperança. Creuem els dits.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se