Tensió en la coalició municipal

Collboni a Colau: «¿Fins a les eleccions farà d’alcaldessa o de candidata?»

El primer tinent d’alcalde de Barcelona acusa la seva sòcia de «tensar» la coalició al «precipitar» la campanya electoral a un any dels comicis

Collboni a Colau: «¿Fins a les eleccions farà d’alcaldessa o de candidata?»

Danny Caminal

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunci de l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es postularà a un tercer mandat ha precipitat la precampanya electoral a un any dels comicis. I també ha generat friccions dins de la coalició municipal. El primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, ha acusat la seva sòcia de «tensar» la coalició, però ha descartat trencar amb ella per preparar el seu assalt al consistori. «No permetré que els barcelonins perdin un any sencer. [...] Senyora Colau, ¿farà d’alcaldessa o de candidata?», li ha preguntat el socialista aquest dissabte en un acte amb alcaldes del PSC.

El mateix dia que Ernest Maragall es proclamava com a candidat d’ERC per als comicis del 2023, Collboni atiava els seus principals competidors pel seu «nerviosisme» i «irresponsabilitat» a l’arrencar ja la pugna electoral. «Ara Barcelona ha d’estar per solucions, no són temps d’eleccions», ha declarat. Al líder dels republicans li ha retret estar «desaparegut» durant «un dels pitjors moments de la nostra història», amb referència a la pandèmia. També en la seva indefinició en assumptes com el decreixement del sector turístic o no, sobre l’ampliació o no de l’aeroport de el Prat o sobre si és pertinent castigar amb més severitat la multireincidència o no. «Es presenta a delegat de la Generalitat a la ciutat de Barcelona», ha declarat el socialista.

Notícies relacionades

Collboni ha criticat l’afany electoral dels seus rivals mentre ha reafirmat la seva intenció de postular-se per ser el pròxim alcalde. No obstant, ha insistit que la seva prioritat actual és «donar estabilitat a la coalició per donar estabilitat a la ciutat» i centrar-se en els debats municipals. En aquest punt ha avançat que els regidors socialistes continuaran sense recolzar el nou pla d’usos que proposen els de Colau per al districte de l’Eixample. L’esmentada reforma implica una suspensió de llicències de la restauració a fi de protegir el comerç de proximitat, entre d’altres. Fet que Collboni considera que «ofegarà l’economia de la ciutat i generarà més incertesa».

El primer alcalde de Barcelona ha promès centrar-se, en l’any de mandat que queda fins als comicis, a millorar la «mobilitat, la seguretat, la neteja, comprometre’ns amb la gent perquè arribin a final de mes, amb la sanitat i amb l’educació», ha declarat. «Necessitem girar full de conflictes estèrils, [...] estem per la feina, per resoldre problemes», ha afegit.