Proclamació

Eva Parera, candidata de Valents a l’alcaldia: «Queden 12 mesos per alliberar Barcelona»

  • La regidora, que va emetre un dels tres vots amb què Valls va permetre que Colau mantingués la vara de comandament el 2019, es disposa a destronar-la

barcelona/Parera dos.jpg

barcelona/Parera dos.jpg / Pablo Puig

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Eva Parera, cap de files de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, ha anunciat aquest dijous que serà candidata a l’alcaldia en les eleccions municipals que se celebraran d’aquí a un any i dos dies, el 28 de maig del 2023. Parera, hereva directa del pas de Manuel Valls per la política barcelonina, el va substituir al capdavant del grup municipal Barcelona pel Canvi, que a mig mandat va passar a dir-se Valents, el nou partit amb què la regidora espera aconseguir un espai en l’àmbit constitucionalista.

Al moll de la Marina, Parera ha proclamat: «Falten 12 mesos per a les pròximes eleccions municipals. Dotze mesos perquè els barcelonins decidim si volem 12 anys de Colau; 12 mesos per decidir si Barcelona podrà sobreviure a quatre anys més sotmesa a un còctel letal de separatisme i extrema esquerra. Queden 12 mesos per alliberar Barcelona».

Els tres vots

No obstant, si Colau és alcaldessa és en part gràcies a Parera, que va ser, juntament amb Valls i Celestino Corbacho, qui li va donar un dels tres vots que van resultar decisius perquè Ernest Maragall, candidat d’ERC i guanyador de les municipals del 2019 per 5.000 vots, no pogués ser alcalde.

«Arriba el moment de començar a reconstruir una ciutat que porta més d’una dècada patint governs separatistes i populistes. Hem de posar fi a una dècada negra per a Barcelona, marcada per l’independentisme i el radicalisme d’esquerres. En un any ens juguem el futur de la nostra ciutat», ha afirmat Parera. Es dona el cas que ella va passar part d’aquesta dècada a Unió, que va abandonar el 2017. Per la qual cosa alguns regidors democristians que eren els seus correligionaris van haver de participar d’aquesta gestió «separatista».

Delinqüents benvinguts

Notícies relacionades

Parera ha situat l’inici d’aquesta decadència en «el fracàs del Fòrum de les cultures», celebrat el 2004, i ha citat diversos exemples posteriors: la no ampliació de l’aeroport, la renúncia del govern municipal a combatre l’okupació: «Pel que sembla, els únics que són benvinguts a la nostra ciutat són els delinqüents».

El secretari de comunicació de Valents, Joan López Alegre, ha assegurat que una victòria de la candidata del partit canviarà la vida dels ciutadans: «La Barcelona d’Eva Parera és la Barcelona que ens farà més feliços tots».