Atac desmentit

Bou no demanarà disculpes tot i que es provi que el seu cotxe es va cremar per una avaria

  • El regidor del PP remarca que té una sospita que no pot revelar sobre per què el vehicle va ser atacat

  • Denunciarà l’incident i les persones que el van amenaçar amb cremar-li el Mercedes per missatges a Twitter

Bou no demanarà disculpes tot i que es provi que el seu cotxe es va cremar per una avaria
4
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Fa 72 hores que Josep Bou incendia Twitter. El regidor del PP a Barcelona estava visitant dissabte una carpa del PP a Horta-Guinardó quan un col·laborador que l’acompanyava, que conduïa el seu cotxe i que, segons la seva versió, va estar en tot moment al costat del vehicle, li va trucar gairebé entre llàgrimes per informar-li que el Mercedes S-350 de color «blau-gris» de propietat de l’empresari estava sent devorat per les flames. Bou explica que li va contestar: «Sang freda i collons».

El regidor es va desplaçar amb taxi al seu següent destí, Sarrià-Sant Gervasi, i va deixar el seu cotxe allà: «El tinc des de fa set o vuit anys. És un cotxe assenyalat. Una vegada, dins d’un pàrquing, em van trencar els vidres amb pedres. No se’n van emportar res. Un altre dia em van punxar les rodes. Les ratllades ja ni les explico. Les van arreglant». Els Bombers i la Guàrdia Urbana es van personar al lloc per controlar la situació i apagar el foc.

El tuit que ho va començar tot

A les 12.30, Bou va escriure a Twitter el següent missatge: «M’acaben de cremar el cotxe a Barcelona. Esperaré l’informe policial, però anuncio que res m’aturarà en el compliment del deure i del meu treball». El missatge va rebre respostes de suport i comentaris de l’espai polític constitucionalista que apuntaven que darrere de l’incendi hi podria haver persones vinculades amb l’independentisme. El sindicat policial Jupol li va contestar: «És una autèntica pena en el que s’està convertint Catalunya». Es van solidaritzar amb ell l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, del PP; Inés Arrimadas, de Ciutadans, i Ignacio Garriga, de Vox, entre d’altres.

Diumenge es va conèixer la versió dels Mossos, que apuntava que el foc es va propagar per una avaria i segons la qual el conductor va rebre l’avís que el cotxe perdia líquid. La denúncia de Bou es va esfondrar i van arribar les queixes dels que creien que s’havia assenyalat injustament supòsits violents que no havien actuat.

Trucada dels Mossos

A mitja tarda, explica el regidor, una alt càrrec dels Mossos li va trucar per disculpar-se amb ell per no haver sabut abans la conclusió sobre la suposada avaria que va causar l’incendi. Mentrestant, molts li van reclamar per Twitter que demanés perdó per haver sembrat el dubte d’un atac que la policia catalana no avalava. O senzillament l’acusaven de demonitzar sense proves persones vinculades a l’independentisme.

El regidor va advertir diumenge que no parlaria fins avui i ha mantingut la seva tesi que hi ha algú darrere de l’incendi del Mercedes. En diàleg amb aquest diari, Bou afirma que el seu cotxe va passar, 24 hores abans dels fets, una revisió a fons: «Van recórrer 72 quilòmetres amb ell a tota llet. Ho fan en circuits. La prova va sortir perfecta. Un Mercedes com aquest no es crema de qualsevol manera. I molt menys si és dièsel. Si té algun problema, t’avisa de seguida».

Detalls que no pot revelar

«No em disculparé, sempre tindré el dubte de què ha passat. No vull les conclusions de l’informe, vull veure l’informe sencer dels Mossos», afegeix. Presentarà, avui o demà, una denúncia pel succeït. També ho farà contra dos tuitaires que, remarca, van amenaçar d’atacar el seu cotxe: «Un ha esborrat el tuit. L’altre el tenim identificat».

I afegeix que hi ha un detall que li va explicar el seu col·laborador –«No tinc xòfer, aquesta persona m’acompanya de vegades», precisa– que alimenta la seva convicció que algú va provocar el sinistre. Però insisteix que no pot revelar aquests detalls. En tot cas, no apunta a un atac directe i frontal, perquè el conductor l’hauria vist.

«Em compraré un cotxe elèctric»

Notícies relacionades

En declaracions a ‘El Món’ de RAC-1, Bou ha dubtat de la informació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos perquè considera que són cossos policials que «estan dirigits». També ha demanat la dimissió de l’alcaldessa, Ada Colau, al·ludint a les querelles presentades en contra d’ell després de que ella, que inicialment li va mostrar el seu suport per l’incident, l’instés en públic i en privat a rectificar i el critiqués per haver «generat falses alarmes i atacat la reputació de la ciutat amb insinuacions».

Segons ha declarat a aquest diari, Bou ja ha renunciat a un cotxe com el que li han cremat: «No em compraré més Mercedes. Ara em compraré un cotxe elèctric: soc molt ecologista i m’agrada molt la muntanya».