Investigació judicial

La interventora municipal declara pel cas de les subvencions de Colau

  • La funcionària va presentar objeccions en alguns dels convenis firmats amb entitats afins a l’alcaldessa

zentauroepp43620477 barcelona  05 06 2018 ada colau hace balance de la actualida180605135429

zentauroepp43620477 barcelona 05 06 2018 ada colau hace balance de la actualida180605135429 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona continua amb la investigació oberta sobre el presumpte tracte de favor de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l’hora d’atorgar subvencions a entitats afins. Està previst que aquest dimarts declari com a testimoni la interventora delegada de l’Ajuntament de Barcelona, Carmen Torres Morales, com va sol·licitar l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, que va presentar la querella i està compareguda com acusació popular en aquest procediment judicial.

Notícies relacionades

En la seva petició, aquesta entitat considera que, en la seva declaració com a investigada, Colau va deixar una sèrie de qüestions sense resoldre a l’acollir-se al seu dret a no respondre als advocats d’aquesta acusació. Els lletrats de l’associació mantenen que aquesta testifical permetrà posar llum sobre la presumpta irregularitat de les subvencions denunciades, ja que la funcionària ha emès informes rellevants de tramitació d’aquestes ajudes i subvencions. En concret, la Intervenció de l’Ajuntament ha plantejat objeccions a convenis.

Partides sota sospita 

La defensa de Colau afirma que aquesta querella no té futur, ja que una investigació similar ja va ser arxivada anteriorment per la fiscalia i espera que la causa se sobresegui aviat. A més, afirma que moltes de les entitats subvencionades ja rebien ajudes amb anteriors alcaldies d’un altre signe polític. Entre les partides ara sota sospita figuren les atorgades a l’Observatori DESC –la regidora hi va treballar abans d’entrar en la política–, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) –de la qual era portaveu i cap visible–, Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyers Sense Fronteres.

Temes:

Ada Colau