Reactivació

Els pisos turístics de Barcelona arribaran a un 92% d’ocupació per Setmana Santa

La patronal APARTUR destaca la recuperació dels preus i l’auge d’aquest tipus d’allotjament després de la covid per la «independència» que permet al viatger

Els pisos turístics de Barcelona arribaran a un 92% d’ocupació per Setmana Santa

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després de deixar enrere el pitjor de la pandèmia, el sector turístic va recuperant-se a poc a poc, però en el cas dels apartaments turístics ha agafat especial impuls. Aquesta fórmula d’allotjament, que compta amb una oferta legal de 9.600 vivendes a Barcelona, preveu penjar el cartell de ‘ple’ en molts casos durant la imminent Setmana Santa.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha estimat aquest dijous una ocupació mitjana del 92% per a aquells dies, xifra que «recorda les ocupacions del 2019 i que es considera tot un èxit, sobretot si es té en compte que els preus també comencen a situar-se a nivells previs a la pandèmia», destaca Enrique Alcántara, el seu president. Segons el seu parer, les dades posen de manifest que «el sector va per bon camí» i que la vivenda d’ús turístic és el tipus d’allotjament «que ha sortit més reforçat d’aquesta crisi».

Ho argumenta partint de la «independència, privacitat i possibilitat d’aïllament» que ofereix aquest tipus d’estades i que valoren les famílies que el trien, afegeix.

Després de la desaparició durant llargs mesos del turisme internacional, l’entitat remarca que aquest es va recuperant progressivament, tot i que de moment serà «majoritàriament d’origen europeu». En vista de les seves reserves, constaten que els viatgers nord-americans i els asiàtics encara no estan arribant.

Els hotelers també van llançar unes previsions optimistes aquesta setmana, al preveure un 80% d’ocupació, tot i que sense perdre de vista que el 17% de l’oferta de la ciutat segueix tancada i a l’espera d’una activació turística més gran.

Optimisme per a l’estiu

Notícies relacionades

Alcántara destaca la importància de la tornada de l’activitat després de «dos anys terribles» per al sector que han suposat reduccions de facturació de fins a un 95% i un «endeutament generalitzat», amb moltes empreses lligades a crèdits ICO per a la seva supervivència. Opina que l’optimisme ha tornat a aquest àmbit, després d’un març que s’ha tancat amb una ocupació mitjana del 80%.

Les previsions són encoratjadores també per a la temporada alta. Sostenen que la tendència positiva es mantindrà tot aquest estiu, ja que fins i tot amb la tendència a reservar a última hora des de la crisi sanitària, els apartaments turístics de Barcelona ja tenen una previsió d’ocupació del 50% per al maig i del 55% de cara al festival Primavera Sound que tindrà lloc al juny.