Infraestructures

Collboni reprèn la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

  • El primer tinent d’alcalde ha anunciat la creació d’un grup de debat per madurar la proposta de cara a futures inversions de la mà del president del Cercle, Javier Faus

Collboni reprèn la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha recuperat aquest migdia la idea de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat. «No he llançat la tovallola per aconseguir l’ampliació del Prat», ha assegurat en un debat al Cercle d’Economia. «Aquest tema ha sigut molt polèmic. Se n’ha de tornar a parlar. Molts projectes que té Barcelona no s’haurien proposat mai sense la connectivitat internacional que té la ciutat. Connectar-se directament amb grans ciutats representa un increment de mil milions d’aportació al PIB català», ha assegurat Collboni.

El primer tinent d’alcaldia ha anunciat la creació d’un grup de debat per madurar la proposta de cara a futures inversions de la mà del president del Cercle, Javier Faus. «Hem creat un grup de debat junt amb el president del Cerce d’Economia tenint en compte tots els grups d’interès i punts de vista per ser rigorosos i parlar fora dels focus. En aquest cercle es debatran les idees preconcebudes per trobar una proposta consensuada», ha comentat. «Quan arribi el moment i es reactivin les inversions, el debat haurà aconseguit serenitat i voluntat de construir», ha explicat. 

Una ciutat a escala humana

Notícies relacionades

«Tenim l’ambició global d’una ciutat d’escala humana. No volem deixar de ser una ciutat amable, caminable, vivible i atractiva. No volem que deixi de ser respectuosa amb el nostre entorn, però això no és incompatible amb ser ambiciosos. És l’hora de projectar aquesta Barcelona forta, valenta i solidària», ha defensat el primer tinent d’alcaldia.

L’ampliació de l’aeroport del Prat ha sigut un dels punts de desacord entre els dos socis del govern municipal de Barcelona. Mentre l’alcaldessa Ada Colau i el seu grup de Barcelona en Comú hi han manifestat sempre una rotunda oposició, per l’afectació mediambiental a l’àrea de la Ricarda amb l’extensió de la tercera pista, el PSC sempre s’ha manifestat a favor d’una ampliació que el Govern central va aparcar a principis de setembre per la falta d’un suport decidit del Govern català. La posició de Collboni al Cercle s’ha produït uns dies després que el grup socialista recolzés en comissió municipal una proposta de Junts contra el pla d’usos de l’Eixample de Colau, cosa que torna a deixar de manifest, quan falta poc més d’un any per a les eleccions municipals, la presa de distàncies entre socialistes i comuns.