UNA SALA RENOVADA

Les 10 millors propostes del nou Golem’S Teatre de Barcelona

  • Ofereix monòlegs tant d’humoristes consagrats com de còmics emergents

  • El claqué també hi tindrà una presència fixa amb sessions mensuals

  • La dansa, els musicals i el teatre de text també tindran cabuda en la seva programació

Les 10 millors propostes del nou Golem’S Teatre de Barcelona

VÍCTOR ÀLVARO

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El popular Almeria Teatre, situat al barri de Gràcia, ha canviat de denominació i ara es diu Golem’S Teatre. Amb aquesta nova denominació ha iniciat fa unes setmanes una nova etapa i un projecte amb energies renovades amb la intenció de convertir-se en una sala única dins del panorama barceloní. La seva proposta consisteix a ser un local lúdic d’espectacles que doni cabuda a totes les llengües i les arts escèniques. Per això la seva programació serà molt diversa, i integrarà tant l’humor com el claqué, els musicals, el teatre de text i altres gèneres. Coneguem les 10 ofertes més interessants que ens ha preparat per als pròxims mesos.

‘EL SOTERRANI’

Els dimarts ofereixen la possibilitat de descobrir els nous humoristes. Entre ells, hi ha Manel Vidal, Modgi, Joel Díaz, Oye Sherman i Josep Català, que formen part de programes com La Competència, Està passant, Estat de Gràcia i ¿APM?, entre d’altres. Monòlegs hilarants sobre els detalls quotidians del dia a dia que ens ajudaran a començar la setmana amb més força.

Dimarts de març a maig. A les 20 hores.

‘QUIN POLLASTRE!’

L’humorista Guillem Estedella, ha viscut molt malgrat la seva curta edat i, en aquest temps ha hagut de fer front a múltiples ‘pollastres’. Com que està segur que no és l’únic que ha passat per aquesta sèrie de situacions pintoresques ha decidit fer teràpia amb el seu públic per compartir les seves experiències. Un monòleg que combina la improvisació amb un toc musical i molts ous. Preparem-nos per viure l’autèntica rebel·lió a la granja.

Dijous de març a maig. A les 21.30 hores.

‘NO HI HA DEMÀ’

¿Què passaria si no hi hagués un demà? Potser intentaríem disfrutar més de la vida. Això intenta demostrar Jordi Pota amb el seu espectacle ple de positivisme, energia i participació. Es presenta amb un misteriós maletí vermell anomenat El Futur que no s’obrirà fins que s’hagin viscut tots els moments màgics (sí, també hi ha màgia) que proposarà el públic. Parla de l’angoixa, la por, la importància de l’esport, l’addicció als mòbils i les connexions entre uns i altres.

Dissabtes de març a maig. A les 17 hores.

‘COMEDY GOLD’

Les primeres figures del nostre Estand Up Comedy es donen cita a la sala els dissabtes a la nit. Per aquestes sessions ja hi han passat més de 60 còmics, grans professionals com Iggy Rubín, Carlo Padial, Oye Sherman, Valeria Ros i Berto Romero i hi seguiran acudint i donant l’alternativa als nous talents. Cada sessió és una sorpresa.

Dissabtes de març a maig. A les 21 hores.

‘RIOT COMEDY’

Un xou pròxim centrat en la comèdia feminista. Un espectacle que pretén callar boques denunciant el masclisme i els problemes femenins a cops de riure, sarcasme i micro. Una demostració que sí, les dones són també molt gracioses, i ho podrem comprovar cada diumenge, ja que s’aniran alternant les actuacions. Presenta Penny Jay i acull còmiques reconegudes, tuitaires, guionistes, ‘youtubers’ i ‘instagramers’.

Diumenges de març a maig. A les 20 hores.

‘L.O.C.A. COMEDY’

Tota una festa còmica LGBTQ+ que inclou un micro obert. Cada mes els humoristes del col·lectiu compartiran les seves experiències sempre des d’una perspectiva humorística. No falten els moments d’interacció amb el públic (el Radar) i la sessió de l’‘heterx invitadx’. Una autèntica bogeria presentada per Andrea Farina i Mai Boncompte.

Dies 18 de març, 15 d’abril i 20 de maig. A les 20 hores.

‘IMPRO A GOGÓ’

En un espectacle d’improvisació mai saps què passarà. Ni tan sols els mateixos actors en tenen idea. Impro Barcelona presenta aquest muntatge ple de jocs en què el públic escull què vol veure en cada moment. I el grup és de primera, amb grans experts en aquesta especialitat com Beatriu Castelló, Judit Martín, Jordi Soriano, Miquel Simó, Mónica Ballesteros, Sam Gutiérrez i Mireia Scatti.

Dissabtes 19 de març, 16 d’abril i 21 de maig. A les 21.30 hores.

‘TAP JAM’

Un altre dels clàssics de la sala en la seva programació estable és el claqué, i ofereixen sessions acompanyades per músics en directe i presentades per la ballarina de claqué Laia Molins. Hi ha grans dosis d’improvisació a càrrec de ballarins professionals que es combinen amb els estudiants que comencen a fer els seus primers passos en públic. Una experiència pionera a la nostra ciutat amb més de 20 anys de vida.

Diumenges 27 de març, 24 d’abril i 29 de maig, a les 19 hores.

‘JUST A MOOD’

Peça de dansa creada a partir de la música de Teddy Wilson, un mestre de l’era del swing, pianista, arranjador i director d’orquestra afroamericà. Està escrita en el llenguatge de les danses vernacles afroamericanes nascudes a la primera part del segle XX que van donar origen al jazz. Un espai de trobada entre una música escrita al segle passat, un llenguatge carregat de tradició però en contínua evolució, i els ballarins d’ara.

Del 31 de març al 10 d’abril. A les 19 h i, dies festius, a les 17 hores.

‘MÓN ANIMAL’

Aquesta companyia badalonina celebra 11 anys de trajectòria i recupera l’obra amb què va néixer, Món animal, d’Ivan Vallejo adaptant-la als nostres dies. Pretenen demostrar que, una dècada després, el món és més animal que mai i ho podrem comprovar amb l’actual muntatge. Una paròdia en què persones treballadores esbojarrades, estan sotmeses a un ambient competitiu i estressant provocat per un empresari amb idees animals.

Del 21 d’abril a l’1 de maig. A les 19 h i, dies festius, a les 17 hores.

Temes:

Humor Dansa Teatre