De 9.00 a 15.00 hores

Vaga parcial a Barcelona d’autobusos de TMB avui amb el 33% de serveis mínims

Vaga parcial a Barcelona d’autobusos de TMB avui amb el 33% de serveis mínims

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 63% dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han donat servei «sense incidents» durant la vaga parcial d’avui, segons ha informat la companyia.

El Departament d’Empresa i Treball havia dictat uns serveis mínims del 33% en conducció i mecànics, 50% en administració i 100% en comandaments per a aquesta vaga convocada de 9.00 a 15.00 hores d’avui dijous pel comitè d’empresa d’Autobusos de TMB.

Segons CGT, sindicat majoritaris a Autobusos de Barcelona, la convocatòria d’aturada ha tingut un seguiment del 90% en conducció i del 30% a la resta de col·lectius.

Segons TMB, el 63% dels autobusos que donen servei habitualment ho han fet també durant l’aturada parcial, mentre que en la resta dels serveis de Bus, com tallers o oficines, el 80% dels treballadors estaven treballant.

Segons han indicat fonts del sindicat CGT, en la concentració han participat treballadors, entre altres empreses, de TMB, Mohn, Oliveras, Baixbus, Tugsal i de transport per carretera.

La majoria dels concentrats eren treballadors d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, on avui el comitè d’empresa ha convocat una aturada parcial de 9.00 a 15.00 hores, entre altres motius, per reclamar la jubilació dels conductors als 60 anys.

La concentració de Barcelona és una de la vintena de convocades avui per la Plataforma per la Jubilació als 60 anys del personal de conducció davant delegacions del Govern de tot Espanya.

En el marc d’aquesta convocatòria, els treballadors d’Autobusos de Barcelona han participat en una concentració de treballadors del transport de persones i mercaderies davant la Delegació del Govern per demanar la jubilació als 60 anys per als conductors que ha reunit a unes 900 persones, segons els sindicats.

També en una manifestació que ha culminat davant les portes de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume, i que ha congregat unes 600 persones, xifra en la qual coincideixen la Guàrdia Urbana i els organitzadors.

Notícies relacionades

Allà han entregat una carta dirigida a l’alcaldessa Ada Colau en qui reclamen que l’Àrea Metropolitana de Barcelona es faci càrrec del deute de 25,6 milions amb els treballadors reconegut per TMB i que cessi la seva presidenta, la tinenta d’alcalde Laia Bonet, segons ha explicat a Efe el delegat sindical de CGT, Juan Ramiro.

La protesta dels conductors ha sigut també per exigir el cessament del càrrec de presidenta de TMB de la tinenta d’alcalde, Laia Bonet, i reclamar l’abonament íntegre dels 25,6 milions que l’empresa reconeix no haver pagat als treballadors per error de càlcul en el concepte salarial del complement del lloc de treball.