Aquest dijous

Vaga d’autobusos de Barcelona: què es reclama, horari i serveis mínims

Els treballadors demanen, entre altres coses, la jubilació dels conductors als 60 anys

Vaga d’autobusos de Barcelona: què es reclama, horari i serveis mínims

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vaga de busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), convocada pels sindicats CCOO, UGT, ACTUB, SIT, CGT i ACAT per a aquest dijous, se celebrarà entre les 09.00 i les 15.00 hores. El Govern ha fixat uns serveis mínims del 33% i els treballadors reclamen, entre altres coses, la jubilació dels conductors als 60 anys.

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha firmat una ordre que estableix l’esmentat percentatge homogeni de serveis mínims per a aquelles sis hores, que són hores vall, llevat de la primera mitja hora del període de vaga.

«L’empresa podrà establir una distribució irregular del servei, de manera que en el còmput global no superi el percentatge total» del 33%, precisa aquesta ordre del Govern.

El cessament de Laia Bonet

Notícies relacionades

L’Executiu català ha justificat aquest percentatge de serveis mínims perquè el transport públic urbà en superfície «ha passat a ser un element indispensable, del tot necessari i imprescindible en l’entorn ciutadà», i també «per evitar la propagació dels contagis de la covid-19»

Segons la CGT, un altre motiu de la vaga és demanar el «cessament» de Laia Bonet com a presidenta de TMB per la «pèssima gestió» d’una denúncia a les xarxes socials sobre un suposat mal comportament d’un conductor d’autobús, així com també protestar per l’error de càlcul en el plus de complement per lloc de treball que percep tota la plantilla.